Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sparta se chystá znovu pokořit Baník a prodloužit skvělou sérii

Praha - Sparta, která v jarní části sezony zatím válcuje své soupeře, narazí v sobotu večer na jednoho ze svých velkých rivalů, Baník Ostrava. Oba týmy od sebe v poslední době dělí mnohé - kromě finanční situace také ambice a hlavně postavení v tabulce. Zatímco Baník bojuje o záchranu a příliš nadějí před zápasem si nedělá, Sparta chce potvrdit svou skvělou venkovní formu. A Letenští mají dost důvodů k sebevědomí. Zápas můžete sledovat v přímém přenosu od 20:20 na ČT sport a na našem webu.

Jedním z nich je již zmiňovaná fazona na venkovní půdě. Sparťané v letošním roce prohráli jediný zápas - doma s Chelsea. Jinak remizovali ve všech soutěžích pouze dvakrát, a to na Stamford Bridge a pak už jen na Letné s Jabloncem. Zvláště na hřištích soupeře je pak Sparta v domácích soutěžích stoprocentní, ve všech jarních zápasech zde navíc nedala méně než dvě branky.

Se soupeřem z Ostravy má ke všemu Sparta v posledních letech vynikající bilanci, naposledy s Baníkem prohrála v listopadu 2008. Z posledních pěti zápasů pak má plný počet bodů a přímo děsivé skóre 12:0.


Teď by se domácím hodily služby Baroše, jehož ale asi nepustí do hry poraněné lýtko. "O jeho startu se rozhodne před utkáním. Je to samozřejmě hráč, kterého si soupeřova obrana víc všímá, ale musíme to udělat tak, aby nám byl schopen pomoct i v dalších utkáních," naznačil kouč Martin Pulpit, že svého elitního útočníka možná bude šetřit až na další souboje.

Sparťané jsou sami zvědaví, zda proti nim Baroš vyrukuje. Ale trenér Vítězslav Lavička se k diskutované záležitosti tolik neupíná. "Nechceme se ohlížet na to, jestli proti nám nastoupí Milan Baroš, byť je svými kvalitami pro Baník klíčovým hráčem. My ale na ostravský tým pohlížíme jako na celek," uvedl Lavička, který si přeje, aby jeho tým znovu ukázal formu z posledních týdnů, kdy se mu daří v ligové soutěži a navíc oslavil i postup do semifinále poháru.

Tabulka Gambrinus ligy (//sport/tabulky/132895-tabulka-gambrinus-ligy/)

Olomouc chce přetrhnout krizi, Liberec čeká Brno

Výsledkovou krizi chce zažehnat i Olomouc, kterou tíží poslední tři porážky a také 339 minut bez vstřelené branky. Sigma před zápasem s Mladou Boleslaví ví, že další ztráta by jí zkomplikovala souboj o třetí místo zaručující start v Evropské lize. Bronzovou příčku zatím drží Jablonec. "V naší situaci potřebujeme utkání s Boleslaví bezpodmínečně zvládnout. Víme, že jde o hodně. Musíme být důslednější ve všech aspektech hry," nabádal trenér Roman Pivarník. Šestá Boleslav naposledy odjížděla z Hané s prázdnou v roce 2007.

Už na páté místo naopak vystoupal Liberec. Tým úřadujících mistrů vyhrál poslední tři utkání shodně 1:0 a v započaté sérii by rád pokračoval i proti Brnu. To však před týdnem zabralo pod novým trenérem Ludovítem Grmelou, zdolalo trápící se Olomouc 2:0 a po sedmi zápasech uhájilo i čisté konto. "Určitě se nezříkáme role favorita zápasu a za každou cenu budeme chtít před našimi fanoušky v domácím prostředí pokračovat v té vítězné prvoligové sérii," přál si liberecký trenér Jaroslav Šilhavý.

Sestupové pásmo touží opustit i Hradec Králové, který se zatím krčí na patnáctém místě. K tomu by nutně potřeboval přepsat nepříznivou bilanci ve vzájemných zápasech s Duklou, která Východočechy porazila ve všech třech duelech, aniž by navíc inkasovala. "Zápas s Duklou má pro nás jediné rovnítko, tím je vítězství. Máme zdravotní problémy, ale neznamená to, že se za ně budeme chtít schovávat," prohlásil hradecký kouč Jiří Plíšek, kterého při skládání sestavy tíží rozsáhlá marodka v týmu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články