Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Baník Ostrava může mít problémy se získáním licence

Ostrava - Fotbalisté Ostravy mohou mít vážné problémy se získáním profesionální licence na příští sezonu. Předseda představenstva klubu Petr Šafarčík připustil, že pokud Baníku nepomůže město, může se slezský klub dostat do problémů.

Baník dost možná čekají dva klíčové měsíce, které mohou rozhodnout o jeho existenci. V závěru dubna to bude zasedání zastupitelstva, které má po vleklých jednáních definitivně rozhodnout o tom, zda město vstoupí do společnosti provozující stadion na Bazalech, nebo ho odkoupí. A také jsou to jednání s hráči i dalšími subjekty o bezdlužnosti, která je jednou ze zásadních podmínek pro udělení licence.

Už vloni ji Baník získal až v dovolávacím řízení, letos je ale situace dramatičtější. Podle deníku Insider narostly dluhy klubu na 160 milionů korun. "Souhrnná částka se tomu asi blížit může," řekl Šafarčík. Z dobře informovaných zdrojů navíc prosakují informace, že věřitelé z řad hráčů na doposud předložené návrhy vyrovnání odmítli přistoupit. Klub už na podzim kvůli finanční situaci pozastavil vyplácení prémií.

Baníku by mohlo město převzetím areálu na Bazalech výrazně ulevit, za správu stadionu zaplatí klub ročně kolem 25 milionů. Tyto náklady by pak převzala právě radnice. "Jestli nám nepomůže město, a to tím, že vstoupí do společnosti Bazaly, a. s., která provozuje stadion, můžeme mít problémy," uvedl Šafarčík.

Baník sice v úterý oznámil prodloužení spolupráce s Vítkovice Machinery Group strojírenského magnáta Jana Světlíka, jenže ten přispívá v řádech milionů. Závazky klubu jsou přitom mnohonásobně vyšší.

Zdroj
ČTK, deník Insider

Hlavní zprávy

Nejčtenější články