Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Horváth v Plzni prodloužil o další rok, hrát bude minimálně do konce příští sezony

Plzeň - Kapitán plzeňské Viktorie Pavel Horváth se ve svých sedmatřiceti letech ještě do fotbalového důchodu nechystá. Ve svém klubu bude hrát alespoň do června 2014 a poté se rozhodne, zda bude ještě pokračovat, nebo v klubu přijme jinou roli, kterou má od vedení přislíbenou.

David Liberský a Pavel Horváth se radují z postupu
zdroj: ČT sport

Horváth se s Plzní dohodl na prodloužení smlouvy již během zimní přestávky, dnes tedy podpisem došlo k pouhé formalitě. "Pro nás je Pavel nadále obrovským přínosem," uvedl na adresu plzeňského kapitána generální manažer Viktorie Adolf Šádek. "Zastává neocenitelnou funkci v kabině a zároveň se s přirozeností sobě vlastní ujímá komunikace s médii a širokou fotbalovou veřejností. Jednání probíhala v přátelském duchu, nenarazili jsme na jakýkoliv sporný bod," dodal Šádek.


Ani sedmatřicetiletý záložník neměl s prodloužením smlouvy jakýkoliv problém. "Dohodli jsme se rychle, protože zájem pokračovat ve spolupráci byl z obou stran. Ve Viktorii jsem maximálně spokojený, máme krásný stadion, hrajeme evropské poháry a je tu báječná parta lidí," uvedl Horváth. "Především mě však nepřestává bavit skvělá atmosféra na našich zápasech. Kvůli našim fanouškům rád absolvuji další fyzické přípravy," prohlásil kapitán vedoucího týmu první ligy.

Horváth je v Plzni od roku 2008 a stal se hlavním lídrem týmu, který získal český titul, probojoval se do Ligy mistrů a v této sezoně už do osmifinále Evropské ligy. Třikrát získal ocenění pro největší osobnost české ligy. Na kontě má 383 ligových startů a 76 branek. Naposledy skóroval v neděli proti Mladé Boleslavi.

Zdroj
ČT sport, ČTK, fcviktoria.cz [fcviktoria.cz]

Hlavní zprávy

Nejčtenější články