Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Příbram podruhé mění trenéra, přichází motivátor Straka

Příbram - Vedení fotbalistů Příbrami podruhé v této sezoně mění trenéra. U posledního týmu prvoligové tabulky skončí Slovák Karol Marko a mužstvo v pondělí převezme František Straka, který naposledy v minulé sezoně vedl pražskou Slavii.

"Rozhodli jsme se s panem Starkou dát mužstvu nový impulz. Přemýšleli jsme o tom včera celý den a shodli jsme se, že oslovíme Františka Straku, který by měl naše mužstvo převzít zítra," uvedl generální ředitel klubu Petr Větrovský. Příbram je v tabulce na posledním místě o skóre za Českými Budějovicemi. Na třináctý Hradec Králové a čtrnácté Teplice ztrácejí Středočeši jediný bod.

Prezident klubu Jaroslav Starka připustil, že nešlo o snadné rozhodování. "Karol to vzal chlapsky, ještě si k tomu spolu zítra sedneme. Víte, to je fotbal. Když se nedaří, je třeba něco udělat a my jsme se museli pro tuto změnu rozhodnout," uvedl Starka. "Straka již zítra od 16 hodin povede tým na prvním tréninku. Na zítřek nám zbývá doladit délku smlouvy," dodal Starka. Asistenti u týmu zůstávají.

Jaroslav Starka: "Myslím, že máme kvalitní mančaft, jaký jsme tu dlouho neměli. S tím musíme mít na lepší místo, než je poslední příčka. Z toho jsem velmi smutný. Proto se i domnívám, že tak kvalitnímu týmu stačí dát impulz. A to právě František Straka může splnit. Je to dobrý motivátor a to by právě v boji o záchranu mělo pomoci."

Straka naposledy vedl Slavii, kde přesně před rokem rezignoval kvůli tomu, že ho jako bývalého sparťana nepřijali fanoušci vršovického klubu. Čtyřiapadesátiletý kouč v české lize trénoval také České Budějovice, Plzeň, Spartu a Teplice. Vedl rovněž několik zahraničních klubů a v jednom zápase i českou reprezentaci.

Marko na začátku podzimní části vystřídal v Příbrami Davida Vavrušku, na lavičce týmu od Litavky ale vydržel jen 14 zápasů s bilancí tří výher, čtyř remíz a sedmi porážek. V tomto ročníku fotbalové ligy se vedle Příbrami změnilo obsazení trenérského postu také v Mladé Boleslavi, Teplicích, Ostravě, na Slovácku a v Českých Budějovicích. Dynamo rovněž vyměnilo kouče už dvakrát.

Je nám líto, video expirovalo.
František Straka míří do Příbrami
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články