Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Nabitý ligový víkend čekají dva vrcholy, které napoví o mistrovi

Praha - Kdo bude letošním mistrem? Na otázku, která visí ve vzduchu vlastně před každým odehraným kolem, se bude dost možná po nadcházejícím víkendu odpovídat lépe. Dojde totiž na dva důležité souboje na vrcholu tabulky. Druhá Sparta hostí třetí Jablonec (mimochodem v přímém přenosu ČT sport) a pátá Boleslav, která neprohrála téměř pět měsíců, hostí vedoucí Plzeň.

Speciální příchuť bude mít nedělní utkání pro Davida Lafatu. Reprezentační útočník přišel na Letnou v zimě právě z Baumitu, v jehož dresu se stal dvakrát za sebou nejlepším střelcem soutěže. "David samozřejmě zná detailně hráče Jablonce i způsob jeho hry a my rádi využijeme jeho poznatky a postřehy. Ve hře ale chceme dát Davidovi volnost a využít jeho ofenzivní kvality," řekl trenér Sparty Vítězslav Lavička.

Lafata se v minulém kole poprvé v lize trefil i za pražský tým, když rozhodl dvěma góly o výhře 2:0 v Českých Budějovicích. Vede tabulku střelců s patnácti zásahy. Sparťané, jejichž brankář Tomáš Vaclík drží čisté konto již 484 minut, vyhráli oba jarní zápasy a na vedoucí Plzeň ztrácejí jediný bod. Letenští navíc doma Jablonec porazili pětkrát za sebou. "Příliš neočekávám, že Jablonec bude zásadním způsobem měnit svůj styl, založený na velmi dobře organizované hře směrem dozadu. Mají tam dostatek kreativních a kvalitních hráčů, kteří pak vyrážejí do ofenzivy a dokážou pozlobit jakoukoli obranu v lize," upozornil Lavička.

Kouč Jablonce Václav Kotal očekává atraktivní zápas. "Věřím, že by nám mohla pomoci předchozí domácí výhra nad Brnem, díky ní můžeme jet na Spartu s větším klidem. Hráči se na zápas na Spartě vyloženě těší. Důkladně se připravíme a mohlo by to být zajímavé utkání," uvedl Kotal.

Plzeň nevyhrála dvakrát po sobě, v Boleslavi chce znovu najít formu

Plzeň cestuje do Mladé Boleslavi po dvou soutěžních zápasech bez výhry, což se jí naposledy stalo loni v říjnu. Západočeši doma v minulém kole remizovali s Ostravou a ve čtvrtek v úvodním osmifinále Evropské ligy prohráli 0:1 s istanbulským Fenerbahce. "Na tu porážku s Fenerbahce se zapomenout nedá a v hráčích to zůstane. Sílu týmu ale ukazuje, jak se po takovém utkání dokáže zvednout a další duel výsledkově zvládnout. Zkušenosti na to už jsme nějaké sesbírali," řekl trenér Plzně Pavel Vrba, který varuje před nebezpečnými standardními situacemi soupeře.

Oba celky drží v lize dlouhou sérii neporazitelnosti. Domácí neprohráli sedmkrát za sebou, Plzeň osmkrát. Západočeši však na půdě pátého týmu tabulky vyhráli jediné z posledních sedmi utkání. Mladoboleslavského trenéra Ladislava Mináře mrzí minulé utkání na Slavii, v němž jeho svěřenci přišli o vítězství až v závěru. "O to více před domácími fanoušky budeme dělat maximum pro vítězství a plný bodový zisk a prodloužení naší úspěšné série. Kvalitu a sílu Plzně respektujeme a souboj s ní vnímáme jako fotbalový svátek pro klub i mladoboleslavskou sportovní veřejnost," uvedl Minář.

Sigma hostí Jihlavu v moravském derby

Ostrava s Milanem Barošem bude chtít potvrdit cennou remízu 1:1 z Plzně před vlastním publikem, kde hostí další tým ohrožený sestupem Hradec Králové. "Votroci" na Bazalech v lize nikdy nevyhráli, z jedenácti zápasů jich devět prohráli a pouze v jednom případě skórovali. Mistrovský Liberec hostí předposlední České Budějovice. Opora Slovanu Jiří Štajner bude mít další pokus na dosažení sta gólů v nejvyšších soutěžích a zápisu do Klubu ligových kanonýrů. Minule proti Jihlavě mu radost překazila tyčka.

Čtvrtá Olomouc bude chtít potvrdit stoprocentní bilanci v druhé polovině soutěže. Hanáci hostí nováčka Jihlavu, která na jaře dvakrát za sebou remizovala 0:0. Vysočina se střelecky trápí a v posledních šesti duelech dala jediný gól.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články