Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Fenin se vrací do české ligy, pokusí se oživit útok Slavie

Praha - Fotbalový útočník Martin Fenin přestupuje z druholigové německé Chotěbuzi do pražské Slavie. Bývalý reprezentant se s vedením vršovického klubu dohodl na víceleté smlouvě, kterou podepíše ve středu. Fenin je první ze dvou plánovaných útočných posil Slavie. Pražané zatím v zimní přestávce přivedli záložníka Marcela Gecova a obránce Milana Bortela. Do české ligy se někdejší velký talent vrací po pěti letech.

Martin Fenin
zdroj: Getty Images autor: Matthias Kern

"S hráčem jsme se dohodli na podmínkách smlouvy. Jednání ohledně tohoto transferu nebyla jednoduchá, obzvláště poslední dny byly v tomto ohledu hodně hektické," uvedl generální ředitel Slavie Zbyněk Kusý. "K podpisu smlouvy mezi hráčem a klubem dojde zítra, ve čtvrtek by se měl Martin s A-mužstvem zapojit do přípravy," dodal Kusý.

Fenin se pokusí oživit kariéru, kterou zbrzdilo předloňské zranění hlavy a deprese. "Podařilo se nám dotáhnout jednání s Cottbusem o ukončení smlouvy, a tím zároveň vznikla možnost na restartování kariéry Martina v jiném mužstvu. Ambiciózní klub jako Slavia splňuje všechny předpoklady, jednání ukázala, že spolupráce Martina a Slavie bude přínosem pro obě strany," řekl hráčův agent Viktor Kolář.

Martin Fenin v dresu Frankfurtu
zdroj: Getty Images autor: Thorsten Wagner

Fenin se do české ligy vrací po pěti letech, v roce 2008 přestoupil z Teplic, kde fotbalově vyrostl, do bundesligového Frankfurtu. Po výborném startu se však ze sestavy Eintrachtu vytratil a v roce 2011 odešel do druholigové Chotěbuzi.

Výrazněji se neprosadil ani tam, navíc v říjnu stejného roku vypadl z okna a s krevní sraženinou na mozku skončil v nemocnici. Přiznal, že úraz byl vyvrcholením jeho dlouhodobých problémů s depresemi, které řešil léky na uklidnění.

Načas proto přerušil kariéru a podstoupil psychologickou léčbu. Na trávník se vrátil loni v březnu. Za Chotěbuz však v této sezoně nastoupil pouze do tří zápasů, a proto se rozhodl pro návrat do Čech, i když měl v německém celku smlouvu až do roku 2014.

Fenin, vicemistr světa hráčů do 20 let z roku 2007, v české lize v dresu Teplic nastoupil k 78 zápasům, ve kterých dal patnáct branek. Za národní tým odehrál šestnáct utkání a dal v nich tři góly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články