Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Sparta se konečně probouzí. Podle Němce ji však ještě pořádný test čeká

Praha - Sparta po klopýtavém začátku vede ligu s deseti body. A to i přesto, že ještě žádný zápas neodehrála před vlastními diváky, oba dosavadní domácí zápasy totiž odehrála kvůli disciplinárnímu trestu před zavřenou Letnou. Herně však Sparta zatím nepřesvědčuje, a také proto spoléhá na kamerunského střelce Kweukeho. Ten se zatím trefil ve všech zápasech a napodobuje tak výborný začátek loňského ročníku.

Kweuke svou zásadní úlohu dokázal sehrát i proti Budějovicím, které Sparta porazila 3:1. Kamerunec na dva góly asistoval a ten rozhodující sám vstřelil. "Leo je tank, bizon, pere se tam vepředu, je pro nás nesmírně důležitý hráč," chválí útočníka Pavel Kadeřábek.

Střelec prvního gólu Václav Kadlec se konečně dokázal po dlouhé době prosadit v lize. Úlohu však nebude mít o nic jednodušší právě kvůli Kweukeho vynikající formě. Přesto však uznává jeho roli. "Leo je náš nejlepší hráč," říká Kadlec o vysokém střelci.

Vedle něj se však Kadlec začíná objevovat i tak, Sparta totiž zatím v letošní sezoně často hraje na dva útočníky. Trenér Lavička věří, že kdysi největší talent českého fotbalu se po zranění znovu probouzí. "Vašek v přípravě tvrdě pracoval. Sám dobře ví, že to ještě není takové jako před zdravotními patáliemi, ale dostává se do pohody," zhodnotil trenér Sparty pro deník Sport jeho návrat do sestavy.

Probouzí se také mladá sparťanská záloha, jejíž věkový průměr v zápase proti Budějovicím nedosáhl ani 21 let. Do ní se také vrací uzdravený Marek Matějovský. Přesto se ale úspěšnost sezony ve Spartě bude reálně hodnotit až v případě postupu do základních skupin Evropské ligy.

Navíc také Spartu zatím neprověřil opravdu silný soupeř, tvrdí expert ČT Josef Němec. "Samozřejmě je deset bodů na úvod velmi dobrých, když si však vezmeme soupeře, kterým Sparta čelila, to je v tuto chvíli spodní třetina tabulky. Pro Spartu jsou to pro vstup do sezony ideální soupeři, ale musíme si počkat, než je prověří jiní."

Je nám líto, video expirovalo.
Expert ČT Josef Němec: Spartu ještě větší test čeká
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články