Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Slovácko chce zopakovat historický úspěch

Na historicky nejlepší výsledek v dějinách klubu dosáhlo loni Slovácko. Pod vedením trenéra Soukupa uherskohradišťský celek dosáhl až na sedmé místo. Do nové sezony Slovácko jde s cílem citlivě doplnit kádr a replikovat loňský úspěch.

"Hranice našeho úspěchu a neúspěchu se láme okolo osmého místa. Rádi bychom se vyhnuli výkonnostním propadům," nastínil ředitel klubu Vladimír Krejčí. Trenér Soukup, který mimo jiné před pěti lety dotáhl českou dvacítku k historickému stříbrnému úspěchu na mistrovství světa, však na samotné umístění nehledí dogmaticky.

"Nevím, zda je to úplně šťastné. Po loňské úspěšné sezoně jsme si na sebe upletli bič. Budeme proto spokojeni, když navážeme kvalitou hry i výsledky na loňský ročník," míní Soukup. I v nové soutěži budou v Uherském Hradišti spoléhat na zkušeného Libora Doška, který v minulé sezoně vsítil devět branek. Po jeho boku ale bude na podzim chybět další stabilní tvář - útočník Václav Ondřejka, který zamířil na hostování do Mladé Boleslavi.

Názor experta

Chris Boothroyd: "Slovácké posily na mě udělaly hodně velký dojem, zvlášť pak to, že tým z Uherského Hradiště dokázal přivést Hofmanna a Martykána. Podle mě by Slovácko mohlo být černým koněm soutěže. I tak však budou mít problém v útoku. Přestože Kovář zaujal v předsezonní přípravě, možná je to ještě pro něj pořád příliš brzo."
Tip na umístění: "11., ale pokud ještě do Hradiště přivedou dalšího útočníka, tipoval bych mnohem vyšší umístění."

Ondřejka byl poslední pamětník, který v dresu Slovácka zažil pobyt ve 2. lize, po návratu klubu mezi elitu pak během tří sezon nastřílel dvanáct branek. Vycházející hvězdičkou ve slováckém útoku je však Marián Kovář, který byl v přípravných zápasech ve vynikající formě.

Posily klub zatím lovil pouze v 2. lize. Defenzivní záložník nebo střední obránce Stanislav Hofmann přestoupil na Slovácko z Mostu, a to přesto, že o něj měly zájem takové slovenské týmy jako Senica nebo Žilina. "Slovácko mi bylo celkově nejsypamtičtější jako tým a i česká liga, která si myslím, že je výš než slovenská. Rozhodování bylo jednoduché," řekl fotbalista.

Přestupy

Příchody:
Stanislav Hofmann (Most), Jan Martykán (Ústí nad Labem, na hostování), Milan Kerbr (Most, z hostování).

Odchody:
Miroslav Filipko (Trnava), Václav Ondřejka (Mladá Boleslav NH), David Pavelka (Sparta ZH), Vít Valenta (hledá si angažmá).

Druhým novým mužem v kabině Slovácka je Jan Martykán. Ofenzivní středopolař pomohl sedmi brankami Ústí nad Labem k vítězství ve 2. lize. Zatímco Severočeši se do nejvyšší soutěže letos nepodívají, Martykán už řídí hru Slovácka. "Pořád se to postupně zlepšuje. Pořád se ještě poznáváme. Mám trochu jinou úlohu, než jsem vždycky hrál, takže uvidím, jak to půjde dál," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovácko před ligou
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články