Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Další obvinění v korupční kauze FIFA se vzdali úřadům, zbývá poslední

Buenos Aires - Argentinský obchodník Hugo Jinkis a jeho syn Mariano, které američtí vyšetřovatelé obvinili v souvislosti s korupční kauzou FIFA z uplácení, se v Buenos Aires vzdali úřadům. Dostavili se k federálnímu soudu a poté byli převezeni na policejní stanici. Jejich právník oznámil, že se hodlají bránit vydání do USA.

Mariano Jinkis a jeho otec Hugo se přihlásili na policii
zdroj: Reuters

Podle obvinění se Hugo a Mariano Jinkisové spojili s dalším argentinským podnikatelem Alejandrem Burzacem a pomocí milionových úplatků si zajistili lukrativní vysílací práva na jihoamerický šampionát Copa América. Burzaco se přihlásil úřadům minulý týden v Itálii.

Sedmdesátiletý Hugo Jinkis a jeho čtyřicetiletý syn patří mezi 14 osob z okruhu FIFA a mediálních a marketingových společností, na které vydaly americké úřady zatykač kvůli vydírání, podvodům a praní špinavých peněz. Skandál rozpoutalo zatčení sedmi vysoce postavených funkcionářů FIFA na konci května před kongresem v Curychu.

Ze 14 obviněných tak zůstává na svobodě už jen brazilský podnikatel Jose Margulies. Podle právního zástupce je momentálně v Brazílii a hodlá bojovat proti vydání do USA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články