Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Trest pro Kúdelu? Šok, nevěřil jsem tomu, řekl Trpišovský a varuje před precedentem

Ne, to nemůže být pravda. To musí být vtip. Kouč Slavie Jindřich Trpišovský naprosto nechápal trest pro Ondřeje Kúdelu za rasistickou urážku Glena Kamary v odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow proti Rangers. Trenér Pražanů rozhodnutí UEFA označil za neuvěřitelný šok a precedens, jelikož disciplinární komise podle něj neměla důkaz. Vůbec také nerozumí, že domácí hráči za brutální zákroky a napadení dostali ani ne poloviční tresty.

Jindřich Trpišovský
zdroj: REUTERS autor: Dylan Martinez

"Jednomu našemu hráči prokopli lebku a jejich hráč dostal čtyři zápasy. Jeden nás napadl pěstmi a ten dostal tři zápasy. Šlápnutí a kopnutí do našeho ležícího hráče nebylo potrestané. A náš hráč dostal nejvyšší trest. Pro mě dostat 10 zápasů bez důkazů v porovnání s tím, co se tam dělo, je šok," řekl Trpišovský v České televizi.

"Já tomu ani nevěřil. Když mi to říkali, v první fázi jsem si myslel, že si dělají srandu. Pro mě je to obrovský precedens do budoucnosti odsoudit někoho bez důkazů. To je jedna věc. A druhá věc pak v porovnání s tím, co se tam dělo.To je neuvěřitelné," dodal Trpišovský.

Kúdelu potrestala komise desetizápasovým distancem, byť Slavia v minulém týdnu uvedla, že vyšetřovatel, který se událostmi v Glasgow zabýval, důkaz nenašel. Kamara českého hráče obvinil z rasistické urážky krátce před koncem březnového utkání, v němž Rangers prohráli 0:2 a viditelně neunesli vyřazení. Slávistický zadák přiznal, že soupeře počastoval nevybíravě, ale nařčení z rasismu doteď popírá.

Zhruba hodinu po utkání Kamara Kúdelu v útrobách stadionu za přítomnosti obou trenérů a zástupce UEFA fyzicky napadl, za což mu disciplinární komise uložila třízápasový trest. O utkání více bude muset v klubových soutěžích vynechat útočník Rangers Kemar Roofe, který po hodině hry brutálním faulem zranil brankáře Ondřeje Koláře a způsobil mu zlomeninu v obličeji.

Slavia se trest pro Kúdelu dozvěděla den před odvetou čtvrtfinále s Arsenalem, s nímž doma prohrála 0:4. Český reprezentační stoper byl v posledních dnech zraněný po nepotrestaném zákroku loktem od Garetha Balea v březnovém utkání světové kvalifikace ve Walesu.

"Upřímně řeknu, že se to řešilo hodně, protože to bylo den před zápasem. Ondra už je zdravý, takže s námi trénuje. Pro něj to znamenalo nejen vynechat dnešní zápas, ale i evropský šampionát a další zápasy. Řešila se hlavně výše trestů a odsouzení bez důkazů. Zasáhlo nás to. Ale myslím, že dnešní výkon to neovlivnilo. Ovlivnila to jeho absence, hodně by nám pomohl," řekl Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články