Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec nic nepodcení, varuje trenér Hoffenheimu a nehodlá odkrýt karty

Tři týdny nazpět rozdrtili hráči Hoffenheimu koronavirem oslabeného soupeře z Liberce 5:0, kouč Sebastian Hoeness teď ale v odvetě Evropské ligy očekává úplně jiného soupeře. Německý tým je prý hladový po tom, aby stvrdil svůj premiérový postup do jarní části pohárů. Na sever Čech přicestuje netradičně až přímo ve čtvrtek.

Liberci v prvním vzájemném duelu scházelo 15 hráčů, v odvetě však už bude moci nasadit uzdravené opory. "Očekávám úplně jiný tým než v prvním utkání. Navíc hrají doma, takže to bude úplně jiný zápas než před třemi týdny. Na to se připravujeme. Hráči Liberec určitě nepodcení a jsou hladoví po postupu," řekl Hoeness.

Hoffenheim hraje poháry teprve od sezony 2017/18 a při třetí účasti ve skupině má na dosah premiérový postup. K jistotě jarní vyřazovací fáze mu stačí se Slovanem remizovat.

"Pro náš tým by to bylo velmi cenné a pro klub by to byl historický úspěch. Poté bychom chtěli ve vyřazovací fázi dostat zvučného soupeře. Ale nejdřív musíme udělat poslední krok. Chceme vyhrát a udělat velký krok k vítězství ve skupině," uvedl Hoeness.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hoffenheim – Slovan Liberec

Také jeho tým zápolil s koronavirem. Mužstvo dokonce během reprezentační přestávky muselo do karantény, v sobotu ale mohlo nastoupit k bundesligovému utkání se Stuttgartem (3:3) a na začátku týdne se už zapojila zpět do tréninku i většina zbylých hráčů. Hoeness váhá, koho z nich ve čtvrtek nasadit.

"Nebudu odkrývat karty na stůl. Skov, Dabbur a Rudy trénují několik dní, mohli by v Liberci zasáhnout v nějaké roli do zápasu. Belfodil a Vogt začali teprve dnes. Situace v kádru neznamená, že můžeme úplně překopat sestavu. Ještě nejsme definitivně rozhodnutí," prohlásil osmatřicetiletý trenér.

Vzhledem k současné situaci přicestuje jeho tým do Liberce až v den utkání. Ve čtvrtek ráno odletí výprava Hoffenheimu z Mannheimu do Budyšína poblíž českých hranic, odkud se přesune do Liberce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články