Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Leverkusen by nám stylem mohl sedět, věří Provod a děkuje za Evropskou ligu

Ví, že na Slavii čeká mnohem náročnější soupeř, než byla před týdnem Beer Ševa. Lukáš Provod přesto věří, že českému šampionovi by styl favorizovaného Leverkusenu v druhém utkání základní skupiny Evropské ligy mohl sedět. Křídelník sešívaných je rovněž velice rád, že v současných těžkých časech mohou Pražané nastoupit alespoň k nějakému duelu. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz ve čtvrtek od 20:40.

Lukáš Provod ze Slavie (vpravo) v zápase proti Beer Ševě
zdroj: ČTK/AP/ autor: Ariel Schalit

Liga je stejně jako ostatní sportovní soutěže v zemi pozastavena, naposledy se hrála 4. října a nezačne ani o nadcházejícím víkendu. Výjimku na pořádání dostalo v Česku jen pár mezinárodních akcí, mezi nimi i domácí utkání Liberce, Sparty a Slavie v Evropské lize.

"Jsme hlavně rádi, že vůbec nějakou soutěž můžeme hrát, protože si nedokážu moc představit, že bychom teď trénovali a vůbec nevěděli, co bude. I když nás to mrzí a ligu bychom určitě chtěli hrát, tak jsme rádi aspoň v uvozovkách za Evropskou ligu," řekl Provod.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavii před Leverkusenem trápí marodi. Provod se na herní zatížení vymlouvat nechce

Absenci ligových utkání nebere jako handicap. "Pro nás to může být výhoda i v tom, že se na zápasy můžeme dobře připravit, máme na to celý týden a můžeme se soustředit na tuhle soutěž. Jsme určitě rádi za to, že vůbec fotbal můžeme hrát, a doufám, že se liga vrátí co nejdřív," uvedl čtyřiadvacetiletý český reprezentant.

Pražané v úvodním duelu skupiny prohráli minulý čtvrtek na hřišti izraelské Beer Ševy 1:3, zatímco Leverkusen doma rozstřílel Nice 6:2. Bayer v aktuálním ročníku v sedmi soutěžních zápasech nenašel přemožitele.

Schick hrát nebude

Podle trenéra fotbalistů Leverkusenu Petera Bosze je návrat zraněného útočníka Patrika Schicka na hřiště otázkou několika týdnů. Čtyřiadvacetiletý český reprezentant, který nehraje od začátku října, nepřicestoval s Bayerem do Prahy, kde se německý celek utká ve čtvrtečním duelu 2. kola základní skupiny Evropské ligy s českým mistrem Slavií.

"Určitě nám bude víc vyhovovat presovat tým, který se bude snažit hrát zezadu. Zase na druhou stranu, kvalita toho týmu je o dost jinde než v zápase v Izraeli. Uvidíme, jak si s tím poradíme. Jestli nám to bude vyhovovat, nebo ne, poznáme až v zápase," prohlásil někdejší hráč Českých Budějovic.

Poslední výkon Slavie v Evropské lize řešil Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články