Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slovan poženou proti Besiktasi tisíce dětí. Jejich energii budeme potřebovat, řekl trenér Kozák

Během dvou účastí v základní skupině Evropské ligy nedokázali ani jedno z dvanácti utkání vyhrát. V letošní sezoně chtějí fotbalisté Slovanu Bratislava zmíněnou bilanci změnit a první pokus mají už dnes večer proti Besiktasi. Ke skalpu favorizovaného soupeře z Istanbulu jim nicméně nepomohou fanoušci, protože na stadionu vzhledem k trestu od UEFA nebudou. Jejich místa v sektorech zaujmou děti z celého Slovenska i Brna. Přímý přenos sledujte od 20:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Tehelné pole - stadion Slovanu Bratislava
zdroj: twitter.com/ŠK Slovan Bratislava

UEFA potrestala Slovan za rasistické a politické skandování několika jedinců v průběhu střetnutí 2. předkola Evropské ligy s kosovským Feronikeli. Tehelné pole je proto uzavřeno na jeden zápas.

Bratislavský celek však využil možnost rezervovat místa v hledišti pro děti. "UEFA v těchto případech dovoluje naplnit stadion dětmi ve věku do 14 let. Oslovili jsme proto základní školy a fotbalové kluby," vysvětlil mediální manažer Tomáš Schügerl.            

Trenér Ján Kozák mladší pochopitelně vnímá neúčast více než 20 tisíc příznivců ve zrekonstruované aréně jako handicap. "Musíme se s tím vyrovnat. Možná to ale nebude až tak citelné, když nám svou energií a povzbuzováním pomohou děti," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Slovanu Bratislava otevřou skupinu EL s Besiktasem

Jeho svěřenci se po ostudě v 1. předkole Ligy mistrů s černohorskou Sutjeskou Nikšič vzchopili. Přes Feronikeli a irský Dundalk došli do závěrečného předkola Evropské ligy, kde zaskočili PAOK Soluň.

K síle řeckého šampiona Kozák přirovnává i Besiktas. "Hraje sice o poznání jiným stylem, ale celková kvalita kádru je srovnatelná. Musíme si dát pozor na jakékoli zaváhání, protože je bude trestat," upozornil.

V těžké skupině bude úspěchem každý bod

Vzhledem k dalším dvěma soupeřům, anglickému Wolverhamptonu a portugalské Braze, je devětatřicetiletý kouč smířen s pozicí outsidera ve skupině. "Každý bod bude výborný. Chceme zanechat dobrý dojem a bylo by fajn, pokud by bylo vidět, že se zápas od zápasu zlepšujeme. Dáme do toho všechny síly i srdce."

V součtu s předchozím působením ve druhé nejprestižnější soutěži starého kontinentu táhne Slovan sérii 9 porážek, což je dle oficiálních stránek UEFA negativní rekord.

Sebevědomí ale může "Belasím" dodat úspěch ve víkendové generálce. Na Tehelném poli totiž po gólech Andraže Šporara a Dejana Dražiče porazili v prestižním derby Trnavu 2:0. "Cítíme se dobře, ale Besiktas bude mnohem lepší než Trnava," řekl s nadhledem Šporar, který skóroval i v dresu Slovinska během kvalifikace o postup na ME proti Polsku.

Favorit z Istanbulu naopak ve 4. kole Süper Lig kousal už druhou porážku, konkrétně 2:3 na stadionu Gaziantepsporu. I kvůli vyloučení dvojice Mohamed Elneny - Domagoj Vida. V tabulce je aktuálně až třináctý.

"Pár hráčů Besiktase je kvalitativně na vysoké úrovni. Proti Paoku jsme nicméně ukázali, že méně zkušeností s evropským fotbalem jsme schopni nahradit srdcem a vášní. Samozřejmě nás mrzí absence fanoušků, ale jsme rádi, že na stadionu budou alespoň děti ze škol a klubů. Doufáme, že jich bude co nejvíc," zakončil Šporar.

Předpokládané sestavy:

Slovan Bratislava: Greif - Medveděv, Abena, Božikov, Vernon - Ljubičič, Rabiu - Daniel, Holman, Moha - Šporar.
Besiktas: Karius - Erkin, Ruiz, Vida, Gönül - Elneny, Tokoz - Diaby, Ljajič, N´Koudou - Yalcin.

Zdroj
ČT sport, pravda.sk, Šport.sk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články