Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Trpišovský: Kodani jsme se vyrovnali ve válce, ale k vítězství bylo zapotřebí víc

Podle trenéra Slavie Jindřicha Trpišovského byla bezbranková remíza s Kodaní ve čtvrtém kole skupinové fáze Evropské ligy asi zasloužená. Připustil, že k vítězství by potřebovali Pražané předvést lepší výkon v ofenzivě. Nicméně věří, že pokud jeho svěřenci zahrají ve zbylých dvou zápasech stejně jako doposud, udrží minimálně druhou postupovou příčku v tabulce.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Dozadu jsme to odehráli skvěle, nepustili jsme za dva zápasy Kodaň ke střele na branku. Ale na druhou stranu nám v ofenzivě něco chybělo. Upřímně jsme si kromě dvou tří věcí nevytvořili žádné další šance. Kodani jsme se vyrovnali ve válce, ale na to, abychom vyhráli, bychom museli předvést nějaký nadstandardní výkon v ofenzivě," řekl Trpišovský.

"Utkání nabídlo spíše boj. Chybělo nám lepší řešení situací před šestnáctkou. Větší ochota jít třeba do rizika a pokusit se něco vytvořit. Chybělo prostě lepší řešení v klíčových situacích, když jsme mohli jít jeden na jednoho nebo sami na gólmana," doplnil uznávaný kouč.

Jeho tým dvě kola před koncem skupiny udržel na postupovém druhém místě skupiny dvoubodový náskok před třetí Kodaní. "Kodaň hlavně nechtěla prohrát a je z toho nemastná neslaná remíza, která ani pro jeden tým moc neřeší. Větší komplikací by bylo, kdybychom prohráli. Samozřejmě nás mrzí, že když byl plný stadion, tak jsme nedali gól. Ale v Petrohradu jsme byli blíže k vítězství než včera," mínil Trpišovský. "Uhráli jsme z dvojutkání s Kodaní čtyři body, což je dobře. Uvidíme, jak dopadnou další dva zápasy," dodal.

Jeho svěřence čekají ve skupině ještě střetnutí v Bordeaux a doma s Petrohradem. "Určitě jsou to náročné duely, ale podle mě ne složitější než hrát doma s Kodaní. Je vidět, že má s poháry hodně zkušeností, těžko se s ní hraje. Když ale budeme hrát v těch dvou zbylých zápasech jako doteď, postoupíme," zakončil Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články