Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ztratili jsme tři body, musíme se ještě víc zaměřit na konce zápasů, řekl Rada

I přes porážku v Astaně trenér Petr Rada své fotbalisty chválil. Jablonecký kouč litoval šancí, které hráči v zápase Evropské ligy neproměnili. "Ale důležité je, že jsme se do nich vůbec dostali," řekl zkušený trenér pro klubový web a litoval gólu inkasovaného v závěru utkání, což se jabloneckému celku stává často.

Trenér Jablonce Petr Rada
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Samozřejmě to bolí. Myslím si, že jsme ztratili tři body," konstatoval Rada s tím, že Jablonec měl víc brankových příležitostí. "Ale měli jsme je proměnit. Důležité však bylo, že jsme se do těch šancí dostali," dodal.

"Ve druhém poločase jsme byli lepší, až na ten blok v závěru, kdy nám soupeř vstřelil rozhodující branku," řekl Rada. A u soupeře viděl problémy v obraně, které však jeho hráči nedokázali využít. Vyjádřil se také ke sražení unikajícího Doležala.  "Na mezinárodní úrovni, pokud jde hráč sám na bránu, by to měla být červená karta. Jestli to tam někdo křižuje, to už jsou jen spekulace," konstatoval.

Nejvíc mu ležel na srdci neproměněný průnik Sobola, který tváří v tváří brankáři Astany trefil jen boční síť. "Mrzí mě to celkově, protože jsme měli šancí hodně, hlavně ta Sobolova. Nebo střela Považance, na kterou Jovović nedosáhl," vzpomínal Rada a chválil svůj celek za to, že hrál s nasazením a předvedl, že má slušnou kondici.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Astana – Jablonec

"Nebyli jsme horší. Je to pro nás kruté, ale co se týká výkonu musím hráčům poděkovat. Měli jsme na to, abychom tu vyhráli. Domácí byli větší část druhého poločasu nervózní," tvrdil Rada a mrzel ho jen gól, který jeho tým inkasoval v závěru utkání.

"Převládá smutek, protože jsme dostali gól opět v závěru, tam jsme to nezvládli a neubránili. Asi se na to musíme na ty závěry zápasů ještě víc zaměřit, abychom je zvládali lépe," uzavřel kouč.

Zdroj
fkjablonec.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články