Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pro tohle hrajeme fotbal, radoval se Látal po cenném skalpu Anderlechtu

Trnava dál píše svou fotbalovou historii. Už postup do skupinové fáze byl nečekanou senzací a svěřenci českého trenéra Radoslava Látala nepřestávají překvapovat. V úvodním utkání totiž dokázali porazit Anderlecht Brusel 1:0 a užívají si další úspěch. Spartak navíc dosáhl prvního vítězství slovenského týmu od vzniku Evropské ligy.       

Trenér Spartaku Trnava Radoslav Látal
zdroj: REUTERS autor: Radovan Stoklasa

"Jsou to krásné pocity, pro tohle hrajeme fotbal. Prožíváme krásné chvíle. Čekali jsme na jednu šanci a tu jsme proměnili. Opakuje se to, co jsme hráli i v předkolech. Nemohli jsme proti Anderlechtu úplně otevřít hru, proti nadstandardním soupeřům se většinou bráníme a čekáme na svou příležitost," prohlásil Látal.

Vicemistr Evropy z roku 1996 s Trnavou nejprve prošel přes první dvě předkola Ligy mistrů, pak smolně vypadl s Crvenou zvezdou Bělehrad, ale v závěrečném předkole Evropské ligy vyřadil Lublaň a senzačně dovedl Spartak do základní skupiny.

Hned v úvodu hlavní fáze soutěže se Spartakem způsobil další překvapení, o které se v 79. minutě postaral jediným gólem dvacetiletý Matej Oravec. Do zápasu zasáhli i dva čeští záložníci Jakub Rada a Jiří Kulhánek.

"Vycházeli jsme z duelu proti Lublani, kde hrál Matej velmi dobře. Zasloužil se i o postup do skupiny. Pokud na sobě bude dál pracovat, je to do budoucnosti velmi zajímavý hráč. Nerad chválím individuality, ale musím ho vyzdvihnout," uvedl Látal na Oravcovu adresu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Trnava - Anderlecht

Se svými svěřenci napodobil výsledek Trnavy z roku 1972, kdy doma rovněž porazila Anderlecht 1:0. Součástí tehdejšího týmu byl i současný prezident Spartaku Dušan Keketi.

"Pan Keketi nám přišel hned pogratulovat do kabiny a připomenul nám výsledek z dob, kdy byl ještě on aktivním fotbalistou. Já se o této informaci dozvěděl až v den utkání a před ním bych to bral všemi deseti. Nakonec se to splnilo," usmál se Látal.

Trenér Anderlechtu Hein Vanhaezebrouck po porážce jen nevěřícně kroutil hlavou. "Dělali jsme vše, co jsme mohli. Držení míče jsme měli snad až 70 procent. Prakticky jsme kontrolovali zápas, ale je nutné říci, že hřiště bylo ve velmi špatném stavu, což vůbec nehrálo v náš prospěch," upozornil Vanhaezebrouck.

"Podívejte se na hru Trnavy, vypracovala si dvě šance a z jedné padl gól. Je to něco podobného jako Real Madrid ve středu. Odehrál velmi těžký zápas a nakonec vstřelil gól ze standardky. Také si myslím, že jsme měli mít jednu penaltu, byli jsme poškozeni. Kdybychom dali první gól my, jsem si jistý, že bychom vyhráli," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články