Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hloupá penalta odfoukla překvapení. Jablonec o remízu v Rennes přišel v samém závěru

Už už to vypadalo, že jim premiéra v evropských pohárech přinese velice cenný bod. Fotbalisté Jablonce však na překvapení na hřišti Rennes nedosáhli. V 91. minutě zavinil hloupým faulem Tomáš Holeš penaltu, kterou suverénně proměnil Hatem Ben Arfa. Francouzský celek tak zvítězil 2:1.

Ismaila Sarr z Rennes se napřahuje ke gólové trefě do sítě Jablonce
zdroj: ČTK/Panoramic/ autor: Philippe LECOEUR

Domácí poslal do vedení v prvním poločase nechytatelnou ranou pod břevno Ismaila Sarr. Za Jablonec po přestávce vyrovnal Michal Trávník, který z přímého kopu technickou střelou kolem zdi k bližší tyči nachytal Koubka. Poslední slovo však patřilo Rennes, o jehož vítězství rozhodl z penalty v 91. minutě Hatem Ben Arfa.

"Přesvědčili jsme se, jak je fotbal někdy krutý. Mrzí mě, že jsme zápas nedotáhli minimálně do remízy. Gól z penalty a gól roku, to je prostě hořká pilulka" řekl trenér Jablonce Petr Rada. "Odehráli jsme velmi kvalitní utkání, takže z tohoto pohledu jsem smutný, ale asi platíme jakousi nováčkovskou daň skupiny Evropské ligy," dodal.

Jablonečtí v prvním poločase dokázali držet s pátým celkem minulé sezony francouzské ligy krok, ale Koubka ani jednou neohrozili. Domácí byli o něco nebezpečnější, ale do vedení se dostali až díky výstavní střele Ismaila Sarra, který si narazil míč se spoluhráčem a zpoza vápna poslal tvrdou ránu pod břevno.

Do druhé půle udělal trenér Rada jednu změnu v sestavě a místo Doležala poslal do útoku Chramostu. A v 54. minutě se hosté dočkali vyrovnání. Po faulu na Holeše se k přímému kopu postavil Trávník a technickou střelou kolem zdi k bližší tyči zaskočil Koubka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Rennes – Jablonec

Nejistý zákrok předvedl Koubek také po hodině hry. Chramosta dostal dlouhý míč za obranu, český gólman vyběhl daleko za vápno, ale nedůrazně hlavičkoval, takže k míči se dostal jablonecký útočník, ale z úhlu prázdné branky využít nedokázal a trefil jen obránce.

Domácí po vyrovnání zvýšili aktivitu a v 75. minutě nebezpečně vystřelil Benjamin André, ale jeho ránu brankář Hrubý vyrazil. Na hřiště se dostal také Hatem Ben Arfa, který nastoupil k prvnímu za Rennes, a nakonec právě bývalý hráč Olympique Marseille nebo Paris St. Germain rozhodl o vítězství.

V 90. minutě totiž Tomáš Holeš při rohovém kopu zbytečně přidržel Theosona Siebatcheua a rozhodčí nařídil pokutový kop. K penaltě se postavil patnáctinásobný francouzský reprezentant Ben Arfa a bez problémů překonal Hrubého. Rennes si tak v patnáctém utkání připsalo vůbec první vítězství ve skupině.

"Na to, že proti nám stál tým z ligy mistrů světa, tak si snad ani víc šancí nevytvořil. Celkově musím hráče za velmi dobrý výkon a devadesát odehraných minut pochválit," uvedl Rada. "Věřím, že tento mančaft může hrát s kýmkoliv, pokud budeme hrát tak jako dnes," prohlásil.

Jablonec v dalším utkání za dva týdny přivítá doma Dynamo Kyjev, Rennes se představí v Astaně.

Stade Rennes - FK Jablonec 2:1 (1:0)

Branka: 31. Sarr, 90.+1 Ben Arfa - 54. Trávník. Rozhodčí: Nilsen - Grönevik, Isaksen (všichni Nor.). ŽK: André - Jovovič, Považanec, Holeš.

Rennes: Koubek - Traoré, Mexer, Da Silva, Bensebaini - Grenier, Gelin (65. Ben Arfa), André - Del Castillo (61. Niang), Siebatcheu, Sarr (75. Bourigeaud). Trenér: Lamouchi.

Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek - Masopust (77. Kubista), Trávník, Hübschman, Považanec, Jovovič (88. Břečka) - Doležal (46. Chramosta). Trenér: Rada.

Sambri Lamouchi (trenér Rennes): "Nastoupili jsme, jako bychom byli pod nějakou tíhou odpovědnosti, takže jsem rád, že jsme zahájili skupinu výhrou. Na začátku jsme měli problém s útokem Jablonce, který bude těžkým soupeřem pro Astanu a Dynamo Kyjev. Pomohla nám až krásná vedoucí branka. Snad se nám teď bude ve skupině dýchat lépe."

Petr Rada (trenér Jablonce): "Přesvědčili jsme se, jak je fotbal někdy krutý. Mrzí mě, že jsme ten zápas nedotáhli minimálně do remízy. Domácí šli do vedení zřejmě střelou tohoto kola Evropské ligy a navíc jsme inkasovali z penalty v devadesáté minutě. Víc šancí si domácí snad ani nevytvořili, na to, že to je tým z ligy mistrů světa. Celkově musím hráče za velmi dobrý výkon a devadesát odehraných minut pochválit. Kromě Hübschmana a Chramosty to byla pro všechny vlastně evropská premiéra. Věřím, že tento mančaft může hrát s kýmkoliv, pokud budeme hrát tak jako dnes."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články