Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nula doma je základ. Odveta bude nesmírně náročná, ví Jílek

Olomoucký trenér Václav Jílek ví o obrovské ofenzivní síle Kajratu Almaty a uvědomuje si, že klíčem k postupu z třetího předkola Evropské ligy bude domácí zápas. Přímý přenos nabídne ve čtvrtek od 19:00 exkluzivně web ctsport.cz.

Trenér Olomouce Václav Jílek
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Jejich ofenzivní síla a individuality jsou výrazně vyšší než v průměru české ligy. Naopak způsob, který zvolili proti Alkmaaru, u nás není běžně k vidění - takhle hluboký blok a čekání čistě jenom na brejkové situace," řekl Jílek.

Překvapilo ho, že Kajrat ve druhém předkole AZ Alkmaar vyřadil. Po domácí výhře 2:0 mu k postupu stačila i porážka 1:2 v Nizozemsku. "Myslím, že Alkmaar to malinko i podcenil. Hráčská kvalita byla jednoznačně na jejich straně. Když se podíváte na statistiky toho dvojzápasu, tak tam Alkmaar dominoval ve všech parametrech. Ale efektivita i zvolený způsob hry byl na straně Almaty," uvedl Jílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Olomouc se vrací do pohárů a nehodlá proti Kajratu nic podcenit

Z individualit Kajratu vypíchl ofenzivní čtveřici Isael, Aderinsola Eseola, Andrej Aršavin a Bauyržan Islamchan. "Útočná síla těch čtyř hráčů je obrovská. Dovolím si tvrdit, že na úrovni české ligy možná ta top trojka disponuje takovou kvalitou. Jejich individuální kvalita a rychlost je výrazná," uvedl kouč.

Dvojzápas nemá favorita

"Myslím, že šance jsou vyrovnané a bude obrovsky záležet na prvním utkání, protože odveta tam bude nesmírně nesmírně náročná," prohlásil Jílek, který by na Andrově stadionu rád neinkasoval.

"Byť je to víceméně trošku blbost, tak si myslím, že výsledek 0:0 v domácím prostředí je lepší než vítězství 2:1. Ta psychologie pak do odvety je jiná. Každý trenér vám řekne, že udržená nula v domácím prostředí v Evropě je základ pro případný úspěch a postup," přidal.

Na pětinásobného vítěze Evropské ligy FC Sevillu, kterou by Hanáci mohli dostat ve čtvrtém předkole, zatím nemyslí. "Fotbal nebo jakékoliv jiné sportovní odvětví je tak nevyzpytatelné, že jakýkoliv favorit nemusí ve finále uspět, byť by byla naprostá senzace, kdyby je Vilnius vyřadil," uvedl Jílek.

"My teď hlavně máme práci před sebou. Nechtěl bych nějak přecházet nejbližší utkání. Ať už z pohledu kvality soupeře, nebo podmínek, které nás čekají v odvetě. Sevilla by byla třešnička na dortu pro fanoušky i hráče. Pro mě osobně velmi dobrá konfrontace toho, kam jsme si schopni sáhnout. Ale moc o tom v tuhle chvíli nepřemýšlím," dodal olomoucký trenér.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články