Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Umělka mu v Astaně sedí. Jedeme tam vyhrát, hlásí Necid

Lokace je to pro něj známá. Jako pro jediného slávistu. Tomáš Necid si už v Astaně zahrál a nemá na tamní stadion a umělou trávu špatné vzpomínky. Osmadvacetiletý hráč nejprve před čtyřmi lety v dresu PAOK Soluň zvítězil v kazašské metropoli 2:0 nad Karagandou a o rok později jedním gólem přispěl k výhře české reprezentace 4:2 nad domácím výběrem.

Tomáš Necid
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Vzpomínky na to jsou hezké. Město je nádherné, stadion taky, hřiště umělka, která je ale na nejvyšší úrovni. Takže mně to tam vyhovuje a věřím, že bude vyhovovat celému týmu," řekl Necid.

"Dvakrát jsme tam vyhráli, dal jsem tam gól, na to rád vzpomínám. Ale teď bych hlavně chtěl, abychom vyhráli. Jestli dám gól, nebo ne, to není tak podstatné. Tři body by pro nás byly důležité a hodně by nám pomohly," doplnil Necid, který se letos v létě do Slavie vrátil.

Nepovažuje za nevýhodu, že se bude hrát na umělém povrchu. "Myslím, že by s umělkou neměl být problém. My v Česku odmalička kopali na umělkách, takže by s přechodem a adaptací neměl být problém," prohlásil Necid.

Poslechněte si nové vydání Fotbal fokus podcastu:

Na rozdíl od většiny spoluhráčů už na umělé trávě hrál soutěžní zápasy během svého působení v nizozemském Zwolle. "Ale jako žádnou výhodu to nevidím. Teď jsem dlouho na umělce nebyl, tak nemohu říct, jak mi to na ní půjde," dodal hráč se 44 starty za reprezentační A-tým.

Astana je doma k neporažení, ale dá se to změnit

Slavia na úvod skupiny porazila Maccabi Tel Aviv 1:0 a případnou výhrou v Astaně se může přiblížit postupu. Kazašský mistr ale v pohárech doma neprohrál patnáctkrát za sebou. "Bude to tam s nimi těžké, protože doma hrají fakt dobře. Ale jedeme tam zvítězit. Krok k postupu by to asi ještě nebyl, ale bylo by to fajn," uvedl Necid.

První zápas skupiny s Maccabi rozhodl ve dvanácté minutě jediným gólem. Prosadil se i v domácím poháru proti Třinci, naopak v lize po svém návratu zatím třikrát nastoupil jen jako střídající hráč. "Jsem rád, že jsem naskočil do těch pohárových utkání a dal jsem góly, což je pro mou psychiku dobře. Věřím, že to bude pokračovat dál," řekl Necid.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články