Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Páník: Hráči by se rádi poměřili s Arsenalem, ale tak mají motivaci něco vyhrát

Zlín – Na snové měření sil s Arsenalem či AC Milán musí fotbalisté Zlína zapomenout. Los základních skupin Evropské ligy jim za soupeře přisoudil Kodaň, Lokomotiv Moskva a Šeriff Tiraspol. Podle trenéra Bohumila Páníka tak alespoň budou mít hráči moravského celku motivaci zabojovat o postup, aby velkokluby potkali v další fázi soutěže. Na druhou stranu však los nijak nesnižuje a všechny protivníky považuje za atraktivní.

Bohumil Páník
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Hráči by se určitě rádi poměřili s Arsenalem, Laziem Řím či AC Milán, ale tak alespoň mají motivaci něco vyhrát, aby se tam dostali v další fázi," řekl Páník s úsměvem.

Soupeře hodnotil s nadhledem sobě vlastním. "Jsou to všechno mančafty, které mají pro nás zvuk. Kodaň je výborné mužstvo, Dánsko pěkná a kulturní země. Lokomotiv Moskva je obrovské mužstvo na východě a má krásný stadion. A Šeriff Tiraspol má zase fantastické sportovní centrum. My jsme rádi, že jsme vůbec v takové společnosti a že si s nimi můžeme zahrát. Ale to neznamená, že bychom se jich báli," prohlásil zlínský kouč.

Skupinu budou muset "Ševci" odehrát na neutrální půdě v Olomouci, jelikož jejich stadion nevyhovuje regulím UEFA. Zkušený stratég to ovšem nepovažuje za problém. "Nepochybuji, že stadion zaplníme. Jsou to zvučná jména. Zaplnili jsme ho s Opavou, zaplníme ho zase. Bude to svátek. Když budou dobré výkony v lize, tak za námi fanoušci přijedou," věří Páník.

Je nám líto, video expirovalo.
Zlín se ve skupině EL utká s Kodaní, Lokomotivem Moskva a Tiraspolem

Za Kodaň hraje český stoper Michael Lüftner, jenž se zná s některými ze zlínských hráčů a je s nimi v kontaktu. Páník však plánuje jako zvěda využít spíše reprezentanta a odchovance Zlína Filipa Nováka. "Máme tam hráče, který hraje v Midtjyllandu, takže si informace posbíráme. K dispozici máme také InStat, kde dostaneme spoustu informací, a nevylučujeme, že se pojedeme na nějaké zápasy podívat osobně," dodal Páník.

Podle kapitána Tomáše Janíčka je los zklamáním maximálně pro fanoušky. "Pro nás je to něco nového, takže to bude určitě velký zážitek. Fanoušci určitě čekali atraktivnější soupeře, pro ty bude los asi spíše zklamáním, ale pro nás bude každý zápas v Evropské lize obrovskou zkušeností," řekl Janíček.

"Určitě nejatraktivnějším soupeřem bude Kodaň, nejsilnějším pak asi Lokomotiv. V této fázi už nejsou lehcí soupeři. Myslím si, že každý zápas bude složitý a záležet bude především na aktuální formě," dodal k ambicím Zlína.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články