Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Trenér Southamptonu Puel: Gratuluji Spartě, byla silná. Musíme si vyčistit hlavu

Praha - Fanoušci Southamptonu z Prahy neodjíždějí spokojení. Jejich tým ani napotřetí venku v Evropské lize nezískal tři body a na Letné se Spartou prohrál 0:1. Trenér Saints Claude Puel ale nevěší hlavu, rozhodující zápas jeho tým čeká doma proti Hapoelu Beer Ševa, který nečekaně porazil Inter Milán 3:2.

Trenér Southamptonu Claude Puel
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

Puel ocenil výkon Sparty, byl ale zklamaný z toho, že první gól přišel proti běhu hry. "Gratuluji soupeři, přišlo hodně diváků, pro ně je to velký úspěch," prohlásil Puel. "Ale bylo to velké zklamání, dostat takový gól na začátku zápasu, protože to byla jediná situace, jediný přímý kop - a gól. To není normální."

Puel odmítl, že by jeho tým na hřišti byl nedostatečně agresivní. "Nemyslím si, měli jsme většinu času balon, a když jsme ho ztratili, rychle jsme ho zase získali díky dobré intenzitě," hodnotil zápas Puel.

Jeho svěřenci si na konci museli vyslechnout i lehké bučení fanoušků, o kterém ale Puel nebyl přesvědčen. "Nevím, jestli je to pravda, protože celou dobu byli fanoušci za svým týmem a dnes večer také hráči odevzdali na hřišti všechno," řekl francouzský trenér.

Southampton celý první poločas dominoval, jen nedokázal proměnit šance, které si vytvořil. "Odehráli jsme dobrou první půli se šancemi na to, abychom skórovali a vůbec dobrý zápas na těžkém hřišti. Ale první gól změnil filozofii týmu, protože jsme hráli proti silnému soupeři, proti kterému bylo těžké najít prostory a řešení."

Jediná branka zápasu padla ze secvičené standardní situace, kterou proměnil Costa. A po zápase si za nezvládnutou situaci sypal popel na hlavu záložník Southamptonu Jordy Clasie. "Při prvním gólu tam proběhla špatná komunikace mezi mnou a Cucem (Martinou), z čehož pramenil jejich gól," přiznal Jordy Clasie.

"Pokud se podíváte na celý zápas, bylo velice těžké si vypracovat šance, protože se zasunuli hodně hluboko," hodnotil nizozemský záložník. "Už v prvním poločase jsme měli skórovat, musíme si příště vypracovat i více šancí, protože jsme měli držení míče okolo 70 %, takže jsme hodně zklamaní."

Southampton v úvodním utkání skupiny smetl Spartu doma 3:0, ale v nevyzpytatelné skupině jej nyní v rozhodujícím utkání čeká nevyzpytatelný soupeř. Izraelský Hapoel Beer Ševa prohrál oba zápasy se Spartou, na druhou stranu ale dvakrát porazil Inter, když otočil z 0:2 na 3:2 a vybojoval domácí bod i proti Southamptonu za remízu 0:0.

Saints i Hapoel jsou nyní na sedmi bodech a oba týmy čeká rozhodující duel v Southamptonu. "Musíme si vyčistit hlavu, protože máme pořád šanci postoupit ze skupiny a finále skupiny budeme hrát doma před našimi diváky," burcoval Puel.

"Byla to hodně těžká skupina, což je vidět na tom, že i Inter Milán prohrál v Izraeli," vypíchl obrat Hapoelu Puel. "Ale dnes večer jsme se snažili vyhrát tento zápas, který byl kvalitní. Lidé mi říkají, že jsme v prvním poločase hráli dobře, ale nejdůležitější ve fotbale je také skórovat. A hlavním úkolem pro náš poslední zápas bude mít šance a dokázat je proměnit."

Zdroj
ČT sport, southamptonfc.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články