Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Koubek: Sedl nám trenérův styl, už soupeře po hřišti nehoníme

Praha - Sparťané vyměnili ofenzivní hru za důslednou obranu a podle brankáře Tomáše Koubka jim to vyneslo postup do vyřazovací části Evropské ligy. Účast v jarních bojích si letenský celek zajistil výhrou 1:0 nad Southamptonem a třetím čistým kontem za sebou.

Brankář Sparty Tomáš Koubek
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Sparta do základní skupiny vstoupila porážkou 0:3 v Southamptonu, pak ale trenéra Zdeňka Ščasného vystřídal David Holoubek a pod jeho vedením pražský klub čtyřikrát vyhrál, navíc se skóre 7:1. "Myslím, že nám sedl jeho styl. Už nehoníme soupeře po celém hřišti, ale zalezeme do bloku a čekáme na šance," řekl Koubek.

Za klíčový okamžik skupiny Koubek považuje domácí výhru 3:1 nad Interem Milán při Holoubkově premiéře u týmu. "Po Southamptonu nám nikdo nevěřil, ale zlomili jsme to proti Interu, který nečekal, že budeme hrát takhle. Narostlo nám pak sebevědomí a vyhráli jsme tři další zápasy," přidal český reprezentant.

Postup do vyřazovací části je pro Spartu o to cennější, že ho vybojovala i s velkou marodkou, na které jsou mimo jiné Tomáš Rosický, Lukáš Vácha, Martin Frýdek nebo Václav Kadlec. Proti Southamptonu kvůli zraněním bylo mezi náhradníky hned šest juniorů.

"V podstatě nás zbylo jedenáct z áčka plus kluci z dorostu. Jsme díky tomu semknutější a to je dobře," uvedl Koubek. "Dozvěděli jsme se, že Majka je rok narození 2000, tak jsme se všichni smáli, když nám přál při obědě. Pro ty kluky je to zážitek. Vždyť tady před chvilkou podávali balony a teď mají tu čest hrát," řekl letenský gólman.

Koubek také doufá, že postup tým nakopne a Sparta v domácí soutěži stáhne ztrátu na vedoucí Plzeň. "Nezbývá nám než vyhrávat jak v Evropě, tak v lize. Pokud se chceme dotáhnout na Plzeň a na jaře ji honit, tak musíme v neděli v Hradci získat tři body. Porazit Southampton je proto velký impulz," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články