Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Plzeň před AS Řím: Čeká nás nejtěžší zápas, ale o postup se porveme

Praha - Viktoria Plzeň je dvě utkání před koncem základní skupiny Evropské ligy v těžké situaci, trenér Roman Pivarník však přesto stále věří v účast v jarních vyřazovacích bojích. "Určitě se o to chceme porvat. Sami víme, že skupina je hodně vyrovnaná," řekl Pivarník, jehož tým čeká duel s AS Řím, který odvysílá živě ČT sport a web ctsport.cz ve čtvrtek od 20:40.

Plzeň z dosavadních čtyř zápasů ve skupině třikrát remizovala a jednou prohrála. Na postupovou druhou příčku, kterou momentálně drží Austria, ztrácí dva body. Pokud souběžně hrané utkání mezi Austrií Vídeň a Astrou Giurgiu neskončí remízou, bude muset Viktoria k postupu vyhrát oba zbylé zápasy skupiny.

"Víme, že je ještě důležité, jak bude hrát Austria s Astrou. Pokud by remizovala, při té konstelaci by nám možná stačilo vyhrát v posledním zápase doma s Austrií. Těch otazníků je tam víc," podotkl Pivarník. "Když ve zbylých dvou zápasech vyhrajeme, na sto procent postoupíme. Čeká nás ale nejtěžší zápas ve skupině a hlavně nejtěžší soupeř. Jsme nabuzení, chceme vyhrát a chceme dávat góly," doplnil útočník Michael Krmenčík.

"Zápas Austrie s Astrou může hodně napovědět, ale pokud se chceme udržet bez ohledu na druhý zápas, chce to vyhrát. Pokusíme se ten zápas zvládnout tak, abychom v posledním zápase byli ve hře o postup. Já možná v druhém poločase budu vědět, jak se vyvíjí druhý zápas, ale hráče tím moc zatěžovat nejde," dodal devětačtyřicetiletý trenér.

Lídr české ligy na úvod skupiny překvapivě remizoval doma s AS Řím 1:1, a dokonce sahal po výhře. "Určitě jsme proti AS Řím doma odehráli nejlepší zápas ve skupině. Uvidíme, jak se nám podaří ten výkon zopakovat venku. Víme, že je to nejtěžší zápas skupiny. Střetli jsme se se všemi soupeři a AS Řím je hodně silný. Je to špičkové mužstvo italské ligy, tu kvalitu má obrovskou," podotkl Pivarník.

Plzeň v roce 2013 dokázala v Itálii zaskočit jiného favorita Neapol a v kádru Viktorie je stále několik pamětníků tehdejšího vítězství 3:0. "Zopakovat se to dá. Je to také věc nabitého programu AS Řím, je to otázka i toho, zda vás soupeř dokáže trošku podcenit. Ale to si moc nemyslím. Tím, že AS ještě nemá jistý postup, musí k tomu přistoupit zodpovědně. Viděli jsme hned v tom prvním zápase u nás, že nespekulovali a postavili to nejlepší, co mají," řekl Pivarník.

K výhře v Římě se podle něj musí sejít více věcí. "Je důležité, abychom ustáli krizové situace, protože v každém zápase jsou, a dokázali proměnit své šance, pokud si je vytvoříme. Musíme podat kompaktní výkon," uvedl Pivarník.

"I když je to hrozně těžký soupeř, už několikrát jsme se v pohárech přesvědčili, že hrát se dá s každým. Věřím, že ten zápas odehrajeme tak, aby postupová šance žila," uvedl brankář Matuš Kozáčik.

"AS Řím dává hodně balonů za obranu. Zatímco my dáváme hodně gólů po stranách, oni dávají 80 procent gólů ze středu za obranu. Doma jsme si to pohlídali, uvidíme, jak se nám to podaří venku," řekl Pivarník.

"Trenér nám ukazoval všemožné způsoby, jak se dostávají do útoků, jak dávají balony za obranu. V jejich mužstvu je neskutečná síla. Ale když necháme na hřišti vše, i kus sebe, mohli bychom uspět. Je to otevřené," věří Krmenčík. V září v úvodním domácím utkání skupiny s AS Řím (1:1) přišel na trávník až v 78. minutě jako střídající hráč, od té doby se ale vypracoval v momentální plzeňskou útočnou jedničku a v Itálii by měl nastoupit od začátku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články