Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Koubek: Nejvíc jsem se zpotil v posledních deseti minutách

Beer Ševa (Izrael) – Jen jednou míč zapadl za jeho záda, zachránilo ho však břevno. Jinak brankář Sparty Tomáš Koubek vynuloval útočníky Hapoelu a velkou měrou se zasadil o důležité vítězství Sparty v Evropské lize. Na oslavy však není čas, Pražany v rychlém sledu čeká ligový šlágr s Plzní, který se svou důležitostí může zápasu s izraelským soupeřem rovnat.

Tomáš Koubek
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Teď jsme si zakřičeli, pět minut euforie, budeme to chvíli vstřebávat, ale už v neděli nás čeká další důležitý zápas," řekl Koubek. "Posunuli jsme se na první pozici, vyhráli jsme důležitý zápas venku a teď nás čeká stejný soupeř doma a budeme se snažit vyhrát," dodal.

Koubek v prvním poločase dvakrát zakročil proti Hobanovi, poradil si i se střelou Nwakaemeho a stejnému hráči zlikvidoval i hlavičku po přestávce. "Dal to pomalu, takže jsem si to spíš vychutnal. V prvním poločase měli víc situací a střel. Po přestávce přišel stres až v závěru, po našem gólu. Nejvíc jsem se zapotil deset minut na konci, asi jako všichni ostatní," prohlásil.

Beer Ševa měla celý zápas převahu, podle Koubka k tomu přispěla i taktika Sparty. "Měli jsme tak nastavenou taktiku, mají šikovné hráče a všichni jsou reprezentanti," uvedl letenský gólman. "Hráli jsme stejně jako proti Interu a zase se nám to vyplatilo. Předvedli jsme poctivý výkon dozadu, všichni víme, že to od nás žádná ofenzivní smršť nebyla," řekl k zápasu.

O tom, jestli by podobný výkon mohl Spartě stačit v neděli v Plzni, nechtěl Koubek spekulovat. "Nevím, jak by to dopadlo, kdybychom srovnali Plzeň a Beer Ševu. Ale v neděli to bude úplně jiný zápas a připravíme se, jak nejlíp umíme. Trochu to komplikuje cestování, ale jestli chceme jít tabulkou nahoru, tak to musíme zvládnout," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hapoel Beer Ševa - Sparta Praha
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články