Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Nepochopitelná a nezasloužená. Mourinho a De Boer vstřebávají porážky favoritů

Rotterdam (Nizozemsko) – Úvodní zápasy základních skupin Evropské ligy přinesly mimo jiné dvě velká překvapení. Manchester United podlehl 0:1 Feyenoordu Rotterdam a fotbalisty Interu Milán zaskočil izraelský outsider Hapoel Beer Ševa, který dokázal zvítězit dokonce 2:0. Trenéři obou favoritů vstřebávali porážky jen velmi těžko.

José Mourinho
zdroj: Reuters

Kouč United José Mourinho označil prohru v Rotterdamu za nezaslouženou. Podle něj byli hosté ve druhé půli jasně lepší a dostali gól, kterému předcházel ofsajd. "V prvním poločase to nebylo ono. Neříkám, že to bylo špatné, spíš mi tam chyběly ambice, které potřebujete k výhrám. Můžete říct, že jsem změnil osm hráčů, ale měli jsme dobrý tým. Byli to dostatečně dobří hráči na to, aby dokázali zvítězit," řekl Mourinho. S druhou pětačtyřicetiminutovkou už byl spokojenější.

Gól dal ale soupeř, nicméně trefa Tonnyho Vilheny ze 79. minuty byla podle Mourinha nezasloužená a neregulérní. "My jsme měli zápas pod kontrolou a šli za vítězstvím, Feyenoord se trápil fyzicky, snažil se neprohrát a v té chvíli vstřelil gól, který jsme si nezasloužili. Byla to dvojitá smůla, protože on (přihrávající Nicolai Jörgensen) byl v ofsajdu," uvedl třiapadesátiletý kouč.

Odmítl, že by "Rudí ďáblové" nebrali Evropskou ligu dost vážně. "Vždycky očekávám maximální ambice a soustředění bez ohledu na soutěž nebo soupeře. Jsem v tomhle velmi pragmatický. Příští zápas a soutěž je vždycky to nejdůležitější," prohlásil Mourinho.

Porážka navzdory dobré hře

Trenér Interu Milán Frank de Boer popsal výsledek 0:2 jako nepochopitelný. Hosté rozhodli o senzačním triumfu na San Siru ve druhém poločase. V 54. minutě otevřel skóre Miguel Vítor, v 69. minutě přidal pojistku z přímého kopu Maor Buzaglo. A to ještě Hapoel další slibné možnosti neproměnil. "Nechápu, jak jsme mohli takhle ztratit hlavu, když jsme prohrávali pouze 0:1. Měli jsme dost času, abychom se dali dohromady," řekl De Boer.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Inter Milán - Hapoel Beer Ševa

"Dobře jsme nehráli jenom v prvních patnácti minutách, kdy jsme příliš snadno ztráceli míče. Jsem naštvaný, protože jsme měli šance na vstřelení prvního gólu," doplnil šestačtyřicetiletý kouč.

De Boer po letním příchodu z Ajaxu Amsterodam vyhrál jediné ze čtyř soutěžních utkání. V neděli Inter hostí úřadujícího mistra Juventus Turín, a pokud prohraje, mohl by někdejšího obránce podle spekulací italských médií nahradit zkušený kouč Fabio Capello.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články