Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bakoš: Další zápasy ukážou, jakou má remíza s AS Řím hodnotu

Plzeň - Útočník Marek Bakoš zařídil Plzni gólem domácí remízu 1:1 s AS Řím, kterou však nepřeceňuje. Až zbývající zápasy ve skupině Evropské ligy podle třiatřicetiletého fotbalisty ukážou, jakou bude mít pro Viktorii cenu bod s italským favoritem. "Po prvním zápase nejde říci, jestli je to dobrý, nebo špatný start, to se uvidí až na konci. Já se řídím podle toho, jak to vypadalo na hřišti, kde to mohlo dopadnout jakkoliv. Teprve další utkání ukážou, jaký má tento výsledek hodnotu," uvedl.

Marek Bakoš
zdroj: ČTK

Českému mistrovi hodně nevyšel vstup do zápasu, protože už ve čtvrté minutě skóroval z penalty Diego Perotti po faulu Aleše Matějů na Stephana El Shaarawyho. "Chtěli jsme vstoupit do utkání aktivně a překvapit soupeře. On nám ale hned ukázal, jak je silný. Nepustil nás do hry a vstřelil gól z penalty," uvedl rodák z Nové Bani.

On se však postaral o to, že Plzeň už za sedm minut vyrovnala, když přesnou hlavičkou k tyči zužitkoval povedenou přihrávku od Martina Zemana. "Centr od Martina byl opravdu výborný. Já jsem viděl, jak si připravuje míč, tak jsem se snažil dobře zorientovat v šestnáctce. Vše se nakonec podařilo na jedničku, předskočil jsem soupeře a hlavou trefil balon k tyči," popsal situaci Bakoš.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Viktoria Plzeň - AS Řím

V pokutovém území Říma se dostal ještě do jedné slibné šance, při níž mu chyběl kousek, aby z blízkosti poslal míč hlavou znovu do sítě. "Mrzí mě situace ze druhé půle, kdy mi chybělo asi dvacet centimetrů, abych dosáhl na pěkný centr od Milana Petržely. Míč jsem sice lízl hlavou, ale bohužel mi ještě nějaký kousek scházel k lepšímu zakončení," litoval Bakoš.

Remíza podle něj byla spravedlivá. "Oni lépe drželi balon ve středu hřiště než my, gól nám ale nedali. Po zápase bod bereme. Byly tam samozřejmě situace na to, abychom zvítězili, zároveň jsme ale mohli inkasovat," připustil slovenský útočník.

Byl rád, že domácí udrželi ve vypjatém zápase, v němž rozhodčí rozdali osm žlutých karet, nervy na uzdě. "Ve druhém poločase se utkání lámalo, přibyly emoce. Bylo nutné udržet nervy, což se nám podařilo, a nevznikla proto z toho žádná nepříjemnost," konstatoval Bakoš.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články