Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pivarníka zajímá AS Řím jako mužstvo, Ďuriš se těší na Tottiho

Plzeň - Trenér fotbalistů Plzně Roman Pivarník vnímá úvodního soupeře ve skupině Evropské ligy AS Řím jako hodně silný tým, ale neřeší hvězdné individuality soupeře Francesca Tottiho, Edina Džeka či Radju Nainggolana. Pivarník věří, že se český šampion doma dokáže i proti velkému favoritovi prosadit vlastní hrou. "Vůbec mě nezajímají hráči soupeře, abych se kochal tím, že je tam Totti nebo někdo. Respekt ano, ale zajímá mě zápas, naše mužstvo a AS Řím jako tým," řekl Pivarník. To útočník Michal Ďuriš se na Tottiho, který mu připomíná bývalého lídra a současného asistenta Viktorie Pavla Horvátha, moc těší.

Pivarník nechtěl řešit ani bosenského útočníka Džeka, který dal Plzni gól v dresu Teplic a v roce 2013 také v obou zápasech skupiny Ligy mistrů jako hráč Manchesteru City. "Nesnažil jsem se ho zmiňovat, protože tohle hráči vědí a já před zápasem na takové věci nerad poukazuji. Pak je zákon schválnosti, že vám ten hráč znovu dá gól," prohlásil Pivarník.

"Každý nejbližší zápas je nejtěžší. Určitě nastupujeme proti nejlepšímu a nejatraktivnějšímu soupeři na podzim. Je to jiný fotbal, protože mužstva v každé zemi hrají jinak. Italská mužstva jsou hodně vyspělá v taktické připravenosti, umí hru zpomalovat a zrychlovat. Musíme být znovu důslední, ale doufám, že budeme po zápase úspěšní," doplnil kouč Plzně.

Římský celek považuje za velmi nečitelný hlavně kvůli širokému kádru. "Odhadnout jak Karabach, tak Razgrad jsme dokázali, protože ta mužstva hrála stabilně bez rotování a věděli jsme, že nastoupí v nejsilnější sestavě. Řím má samozřejmě široký kvalitní kádr, má různé typy hráčů a v útoku jsou Perotti, Džeko i Totti celkem jiní, ale i na to jsme se připravovali," uvedl Pivarník.

"Snaží se rozehrávat, kombinovat odzadu za každou cenu. Mají zvládnutý rychlý protiútok, přihrávky za obrany i hluboký blok, který se v Itálii hraje často. Hráči si umí vyplnit prostory. Mají dobré standardní situace, ale mají slabiny v defenzivních standardkách," přidal.

Mrzí ho, že Plzeň bude mít uzavřenou část hlediště za výtržnosti fanoušků a rasismus v minulém domácím duelu 4. předkola LM s Razgradem. "Fanoušci i tak budou fandit, ale náš stadion není velký a je škoda, že při kapacitě, kterou naplníme, musíme těch 900 míst nechat volných. Musíme to respektovat a doufám, že už dokážeme tak povzbuzovat, abychom v dalších zápasech nemuseli tyhle problémy řešit," upozornil Pivarník.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň se chystá na slavný AS Řím

Ďuriš: Totti mi připomíná Horvátha

Slovenský fotbalový reprezentant Ďuriš doufá, že domácí i přes zvučné jméno soupeře dokážou vstoupit do skupiny Evropské ligy úspěšně. "AS Řím je plný hvězd. Kdybych si měl jednoho hráče vybrat, tak je to Francesco Totti. Má už 39 let a pořád hraje vrcholový fotbal. Klobouk dolů. Věřím, že zítra nastoupí, a hlavně doufám, že se neprosadí," uvedl.

"Nevidí se to v dnešní době často, že by hráč byl věrný jednomu klubu celý život. Mnohokrát už mohl přestoupit, když AS Řím nehrál o špičku italské ligy, ale stále věřil svému klubu. Pro fanoušky je to určitě ikona, která zůstane v Říme zapsaná doživotně," přidal osmadvacetiletý útočník.

Plzeň se naposledy s italským soupeřem střetla před třemi roky, kdy ve vyřazovací fázi Evropské ligy zdolala Neapol po překvapivě hladkých výhrách 3:0 venku a 2:0 doma. "Věřím, že na to navážeme a hlavně doma uspějeme. Věřím, že vstoupíme do zápasu dobře. Budeme se snažit hrát ten náš typický domácí útočný fotbal," konstatoval Ďuriš.

Rád by se spoluhráči ukončil devítizápasovou šňůru bez vítězství v pohárech. Naposledy český mistr před rokem porazil rovněž v úvodním duelu skupiny EL Dinamo Minsk 2:0. "Sám jsem o tom ani nevěděl, že naše série už je tak dlouhá. Každý zápas je jiný a věřím, že hlavně v domácím prostředí budeme hrát nátlakový fotbal a uspějeme," prohlásil Ďuriš.

Českým týmům v Evropské lize se věnoval Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články