Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Naděje žila, obrat však Liberec nedotáhl. S Marseille prohrál 2:4

Liberec - Fotbalisté Liberce po tvrdém boji podlehli doma Marseille 2:4 a na jaře se ve vyřazovacích bojích Evropské ligy neukáží. Za svůj výkon v základní skupině a zvláště pak dnes pod Ještědem se však rozhodně stydět nemusí. Ještě v 75. minutě prohrávali svěřenci kouče Jindřicha Trpišovského 0:3, poté však díky penaltě Bakoše snížili na 1:2, další trefu přidal o minutu později Šural.

V základní sestavě Liberce nakonec chyběl reprezentant Šural, kterého na levém kraji zálohy nahradil Sýkora. Slovan se snažil hrát s favoritem otevřenější partii než v říjnu v Marseille, kde sice vyhrál 1:0, ale drtivou většinu času se jen bránil.

Jako první v osmé minutě zahrozil Batshuayi, který trefil boční síť. Větší šanci měl ale za chvíli Liberec. Jefremov udržel míč po souboji, našel před brankou Shalu, jenže ten byl zády a nedokázal zakončit.

Ve 14. minutě Slovan svou chybou nabídl soupeři důležitý první gól. Folprecht ve středu pole udělal chybu, Barrada bleskově vysunul Batshuayie a ten přízemní střelou překonal Koubka. Po půlhodině domácí málem srovnali. Bartošák chytře z přímého kopu obstřeloval zeď a tečovaná střela skončila na boční síti.

Slovan se snažil tlačit za vyrovnáním a Marseille hrozila z brejků. Ve 39. minutě ještě Barrada překopl a o chvíli později Koubek se štěstím vyrazil střelu N'Koudoua, ve 43. minutě už ale stejný hráč slavil. Liberec znovu chyboval ve středu pole, N'Koudou šel sám na Koubka, udělal mu kličku a do prázdné branky zvýšil.

Definitivní rozhodnutí přišlo hned tři minuty po přestávce. Rakouský sudí pustil hru, přestože se zdálo, že Bartošák byl faulovaný, na Koubka díky tomu šel z úhlu Barrada a obloučkem domácího brankáře přehodil. V tu chvíli už začalo být jasné, že Liberec na předloňský postup ze skupiny Evropské ligy nenaváže.

David Pavelka (kapitán Liberce): "Samozřejmě nás trošku mrzí taková tečka, protože po dlouhé době jsme opravdu cítili, že celé město žije tím posledním zápasem. Byla spousta akcí, spousta zdravic, podpory. Z toho pohledu jsme možná věřili víc, než bylo zdrávo a než bylo reálné. Ale chtěli jsme, bohužel to nevyšlo. Myslím, že můžeme být celkově pyšní na to, co jsme tady za ten půlrok odvedli. Bohužel jsme dneska udělali chyby přesně v tom pásmu, kde jsme nechtěli, a byly z toho góly."

Snížit mohl Shala, ale křížnou střelou minul. Slovan přesto ještě dokázal závěr zdramatizovat. V 74. minutě fauloval N'Koulou Pavelku a Bakoš z penalty nezaváhal. Hned za minutu zacentroval z pravé strany Jefremov a střídající Šural hlavičkou snížil na rozdíl jedné trefy.

K výhře, která by znamenala postup, ale stále domácí potřebovali dva góly. V závěru vrhli všechny síly do útoku a ve čtvrté minutě nastavení je z brejku potrestal střídající Ocampos.

Slovan Liberec - Olympique Marseille 2:4 (0:2)

Branky: 75. Bakoš z pen., 76. Šural - 14. Batshuayi, 43. N'Koudou, 48. Barrada, 90.+4 Ocampos. Rozhodčí: Schörgenhofer - Kolbitsch, Brandner - Ouschan, Muckenhammer (všichni Rak.). ŽK: Bakoš, Pavelka, Jefremov, Bartošák - Mandanda, Cabella, Batshuayi, N'Koulou, Romao. Diváci: 9700 (vyprodáno).

Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Švejdík, Bartošák - Pavelka, Folprecht (60. Rabušic) - Jefremov, Shala (66. Šural), Sýkora (89. Kerbr) - Bakoš. Trenér: Trpišovský.

Marseille: Mandanda - Manquillo, N'Koulou, Rolando, Mendy - Isla, Romao - Barrada, Cabella (54. Silva), N'Koudou (66. Sparagna) - Batshuayi (72. Ocampos). Trenér: Míchel.

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Nehodnotí se mi to lehce, protože jsme utkání odehráli trošku jinak, než jsme chtěli a než jsme si představovali. Klíčová byla situace za stavu 0:0, kdy jsme neprotlačili balon do sítě z naší první šance. To by posunulo zápas někam jinam. Naopak soupeř dal z prvních tří šancí dva góly. V prvním poločase jme poztráceli spoustu míčů a pouštěli soupeře do brejkových situací. Po dvou chybách jsme ho pustili do dvoubrankového vedení. Hráli jme hrozně složitě přes střed hřiště, přesně tak, jak jsme hrát nechtěli. Měli jsme hrát jednodušeji. Utekl nám začátek druhého poločasu, kdy šel soupeř do třígólového vedení. Jsem nesmírně šťastný, že jsme v tu chvíli dokázali zabojovat a zdramatizovat to. Dali jsme dva góly a sahali jsme svým způsobem po remíze. Mrzí mě ten gól z poslední vteřiny. Sice nic neřešil, ale byla to taková smutná tečka za tou cestou Evropou. Jinak ji ale hodnotím určitě pozitivně."

Míchel (trenér Marseille): "Jsme velmi šťastní. Na konci jsme si to trochu zdramatizovali, ale myslím, že náš postup je zasloužený. Hráči několik týdnů tvrdě pracovali a dnes za to byli odměněni."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články