Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Po favoritovi outsider. Liberečtí chtějí navázat na úspěch z Marseille

Liberec – Slovan Liberec čeká zápas proti nizozemskému Groningenu a po nečekané výhře v Marseille chce opět bodovat. Po nejsilnějším soupeři se staví proti Severočechům papírově nejslabší tým ve skupině. Pro postup do jarní vyřazovací fáze bude tento domácí zápas klíčový.

Je nám líto, video expirovalo.
Pavelka: Chceme pokračovat tam, kde jsme skončili v Marseille

"Hrajeme s Groningenem o naší budoucnosti v Evropské lize. Je to pro nás důležitý zápas a chceme pokračovat tam, kde jsme skončili v Marseille," prohlásil kapitán mužstva David Pavelka.

"Zejména domácí utkání bude hodně důležité, co se týče vývoje ve skupině. Potřebujeme je porazit," řekl liberecký trenér Jindřich Trpišovský. "Díky našemu vítězství v Marseille se situace ve skupině rapidně změnila. Jestliže chceme přemýšlet o postupu, což chceme, všichni víme, že zítřejší utkání je klíčem k postupu. Nejsou to ale předem jasné tři body,
jak to někde slýchávám. Stále je to holandské mužstvo s kvalitními hráči," doplnil kouč.

Speciální zápas pro Švejdíka

Nadcházející zápas bude výjimečný pro obránce Ondřeje Švejdíka. Dvaatřicetiletý stoper Slovanu totiž v dresu nizozemského soupeře strávil čtyři roky a na angažmá dodnes rád vzpomíná. "Pro mě to bude velmi speciální zápas. Od doby, co jsem z Nizozemska odešel, jsem tam ještě nebyl. Jsem nadšený, že jsme do skupiny dostali zrovna Groningen a hrozně se těším na vzájemnou konfrontaci," řekl Švejdík.

Je přesvědčen, že Liberec má na to, aby vyhrál a potvrdil minulé senzační vítězství z Marseille. "Pevně věřím, že Slovan vyhraje, i když si myslím, že Groningen může být velmi nevyzpytatelný. Ve skupině se postavil do takové role outsidera a z ní se pokusí útočit. Myslím si však, že je kvalita našeho týmu dostatečná na to, abychom je porazili," mínil Švejdík.

"Hrají typický holandský fotbal. Útočí, útočí a útočí. Obranu už tolik neřeší. Naše síla je ve hře po stranách, což by pro nás mohl být recept, jak dát Groningenu góly," doplnil Švejdík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články