Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Proti Jablonci jako proti Barceloně. Nic nepodceníme, hlásí De Boer

Amsterdam - Přestože fotbalisté Ajaxu Amsterodam po vyřazení z kvalifikace Ligy mistrů od Rapidu Vídeň avizovali, že v Evropské lize chtějí dojít nejméně do semifinále, čtvrteční úvodní duel 4. předkola proti Jablonci prý nepodcení. Podle trenéra Franka de Boera k němu přistoupí stejně, jako kdyby hráli proti Barceloně. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web ve čtvrtek od 18:40.

"Jablonec vyřadil Kodaň, takže tady není jen tak. Nic nepodceníme. Ať proti nám hraje Jablonec nebo Barcelona, přistupujeme k tomu stejně, naše příprava je vždy stejná," řekl De Boer.

Hru Jablonce analyzoval v zápase proti Kodani. "Mají kvalitní kádr, to je evidentní. Hlavně vepředu a v záložní řadě. Hrají jednoduchý a fyzicky náročný fotbal," mínil bývalý slavný obránce.

Ajax už nemyslí na předkolo Ligy mistrů, v němž nečekaně vypadl s Rapidem Vídeň. "Zklamání z vyřazení s Rapidem je za námi. Nedíváme se zpátky, ale dopředu. Samozřejmě až začne Liga mistrů, bude nás to bolet, když to bude bez nás. Ale máme skvělou šanci zahrát si aspoň zápasy skupiny Evropské ligy," podotkl De Boer.

Ajax proti českému soupeři je vždy favoritem

Ajax chce vytěžit náskok z toho, že začíná doma. "První zápas není nikdy rozhodující, protože vás čeká ještě odveta. Ale bylo by pěkné, kdybychom si vytvořili dobrou startovní pozici. Udržet čisté konto a vyhrát aspoň o dva góly by bylo skvělé. Jestliže jste Ajax a hrajete proti českému soupeři, vždy jste favoritem," podotkl obránce Joël Veltman.

Velký zápas ve velké aréně

Podle kouče Jaroslava Šilhavého bude klíčové, jak se jeho svěřenci vyrovnají s atmosférou v Amsterdam Areně. "Kluci se na zápas těší, je otázkou, co to s nimi udělá, když zítra přijde čytřicet i víc tisíc diváků. Myslím, že to bude hlavní úkol, abychom to zvládli především v hlavě, abychom hráli, co umíme," řekl Šilhavý.

"Byť v Kodani nebyla až taková atmosféra, jaká asi bude tady, tak jsme to zvládli a věřím, že to zvládneme i tady. Každý se musí stejně jako v Kodani vydat ze všech sil. Je to velký zápas, vyžaduje to velké výkony," mínil Šilhavý.

Pokud Jablonečtí zopakují výkon z Kodaně, nemusí být podle kouče bez šance. "Ajax je v porovnání s Kodaní trošku útočnější, individuálně schopnější a rychlejší. Naproti tomu Kodaň byla silovější, kvalitu měla taky velkou. Udělali jsme samozřejmě nějaké chyby, ale podařilo se nám vstřelit tři góly. Kdyby se nám povedlo tady nějaký gól vstřelit, bylo by to velmi dobré pro odvetu," řekl Šilhavý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články