Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Kdo půjde do finále EL? Blízko je Sevilla, Dněpr chce zaskočit Neapol

Praha - Odveta semifinále Evropské ligy by měla být jen formalitou pro obhájce titulu Sevillu, která v úvodním duelu doma přehrála Fiorentinu 3:0. Drama naopak slibuje utkání mezi Neapolí a Dněpropetrovskem, jejichž první zápas skončil 1:1. Ukrajinský celek věří, že dobře rozehranou partii v Kyjevě dotáhne k historickému postupu. Duel Dněpropetrovsk - Neapol vysílá živě náš web a ČT2 i s předzápasovým studiem od 20:30.

Utkání Sevilla - Fiorentina
zdroj: ČTK/EFE autor: ULIO MUNOZ

Dosud si finále druhé nejprestižnější evropské pohárové soutěže zahrál jediný ukrajinský klub, a to Šachtar Doněck, který v roce 2009 slavil celkové vítězství. Nyní by v jeho šlépějích rád šel Dněpropetrovsk, který se už postupem do semifinále postaral o velké překvapení.

Tým, v jehož kádru jsou i čeští fotbalisté Jan Laštůvka a Ondřej Mazuch, se nezalekl ani silné Neapole a na jejím hřišti uhrál remízu 1:1. V zápase sice byl pod velkým tlakem, ale v závěru dokázal vyrovnat. Doma na vypůjčeném stadionu v Kyjevě, kde zakotvil kvůli válečnému konfliktu na východě Ukrajiny, mu k postupu stačí jakákoli výhra či remíza 0:0.

Radost Gonzala Higuaína a Marka Hamšíka
zdroj: AP autor: Salvatore Laporta

"Nikdo nám nevěří, ale my uděláme vše pro to, aby se to povedlo. Už jsme ukázali, že umíme překvapit, a dokážeme to znovu," řekl útočník Jevgenij Selezňov, který gólem v Neapoli vykřesal naději. "Pro nás postup znamená hrozně moc, zvýšilo by to prestiž našeho klubu v Evropě," dodal.

Neapol ví, že odveta pro ni nebude vůbec snadná. "Bude to těžké, ale věříme si. Víme, že si šance vytvoříme, a bude na nás, jestli je proměníme. Na hřišti Wolfsburgu jsme vyhráli ve čtvrtfinále 4:1 a vím, že jsme schopni to zopakovat," prohlásil trenér Rafael Benítez.

Druhé semifinále by mělo být už jen formalitou, neboť Sevilla před ním vede 3:0. Fiorentina však odmítá složit zbraně a věří, že může doma boj o postup ještě zdramatizovat. Tříbrankovou ztrátu se v soutěži povedlo zvrátit jen Valencii v minulé sezoně, kdy ve čtvrtfinále v odvetě porazila Basilej 5:0 po prodloužení.

"Víme, že to bude ohromně těžké, ale není to nemožné. Tenhle tým se umí vrátit do zápasu a v potřebnou chvíli ze sebe dostat maximum. Navíc máme výhodu domácího prostředí, které nám dodává sílu," prohlásil sportovní ředitel "Fialek" Daniele Prade.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sevilla - Fiorentina

Sevilla se však nechce nechat zastavit v cestě za rekordním čtvrtým triumfem v Poháru UEFA či Evropské lize. Motivaci má i proto, že vítěz Evropské ligy postoupí do Ligy mistrů, což se jí přes španělskou ligu už zřejmě nepovede.

"Máme blízko do finále, ale ve fotbale je možné všechno. Proto je třeba nic nepodcenit a nechat na hřišti všechno, jako kdyby to bylo 0:0. Naším cílem je postup a za ním jdeme," řekl útočník Sevilly Kevin Gameiro. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články