Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Velký německo-italský souboj. Neapol vyzývá Wolfsburg

Praha - Startuje čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy. Ofenzivní podívanou slibuje souboj Wolfsburgu s Neapolí. "Narazíme na jednoho z nejtěžších soupeřů, kteří zbyli v soutěži. Jsou druzí v bundeslize, porazili Bayern Mnichov. Určitě jsou jedním z favoritů na zisk trofeje," říká španělský trenér Neapole Rafael Benítez, který Evropskou ligu či Pohár UEFA v minulosti už dvakrát jako kouč vyhrál s Valencií (2004) a Chelsea (2013). Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web od 20:45.

Radost hráčů Wolfsburgu
zdroj: ČTK/AP autor: Antonio Calanni

Šlágrem večera bude také souboj bývalých vítězů soutěže mezi obhájcem titulu Sevillou a Petrohradem. Španělský klub vyhrál Evropskou ligu loni a předchůdce Pohár UEFA v letech 2006 a 2007, Petrohrad triumfoval v roce 2008. Bilanci ze čtyř vzájemných duelů mají soupeři vyrovnanou, každý z nich vyhrál jeden zápas a dvě utkání skončila remízou.

"Obhájce titulu je pravděpodobně nejtěžší možný soupeř. Sevilla má kvalitu, zkušenosti a úspěchy v této soutěži. Ale my hrajeme odvetu doma, máme svůj sen a uděláme maximum pro to, abychom pokračovali v cestě za trofejí," řekl trenér Petrohradu André Villas-Boas.

Sevilla by ráda obhájila loňský triumf a její záložník Grzegorz Krychowiak má ještě jeden cíl. Chce si zahrát finále v rodné zemi ve Varšavě. "Byl by to splněný sen. Bylo by úžasné obhájit trofej, já loni výhru nezažil, takže by to pro mě bylo poprvé. Ale finále je pořád daleko a nesmíme se k němu upínat," řekl pětadvacetiletý polský záložník.

Český obránce Dněpropetrovsku Ondřej Mazuch je stále zraněný a přijde o zápas v Bruggách. Do hry zřejmě nezasáhne ani náhradní brankář Jan Laštůvka. "Bylo by směšné tvrdit, že Bruggy jsou příznivým soupeřem. Hrají skvělý útočný fotbal a docela lehce vyřadily Besiktas Istanbul. To hovoří za vše," mínil trenér Dněpru Myron Markevič.

Dynamo Kyjev bude hrát proti Fiorentině na poloprázdném stadionu, disciplinární komise UEFA ho totiž potrestala uzavřením dvou sektorů za rasistické chování fanoušků. "S tím se vyrovnáme. Když budeme hrát jako s Evertonem, tak můžeme postoupit," uvedl kouč Dynama Sergej Rebrov.

Čtvrteční program úvodních zápasů čtvrtfinále:

FC Sevilla - Zenit Petrohrad

Bruggy - Dněpropetrovsk

Dynamo Kyjev – Fiorentina

Wolfsburg - Neapol

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články