Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Evropská liga uvidí italské a španělské derby, Wolfsburg se utká s Interem

Nyon (Švýcarsko) – Hned dvě atraktivní národní derby uvidí diváci v osmifinále Evropské ligy. Los ve švýcarském Nyonu přiřkl obhájci trofeje Seville jako soupeře Villareal, oba celky přitom dělí v tabulce španělské ligy jediný bod. V čistě italském duelu přivítá Fiorentina AS Řím, letos skvěle hrající Wolfsburg čeká utkání s milánským Interem.

Ilustrační foto

Utkání Fiorentina - AS Řím budete moci sledovat v přímém přenosu ve čtvrtek 12. 3. na ČT sport a našem webu.

"Víme, že hrajeme s obhájcem, ale myslím, že oba týmy jsou velmi vyrovnané. Nejsme o moc horší," řekl trenér Villarrealu Marcelino, který v minulosti vedl i Sevillu. V klubu však po sérii sedmi zápasů bez vítězství a prohře 1:2 s Villarrealem v prosinci 2012 skončil.

"Radši bych si zahrál s Ajaxem nebo s nějakým italským klubem, ale los je o štěstí. Oba celky se navzájem dobře znají, alespoň to bude napínavé. A také si myslím, že máme malou výhodu, protože začínáme venku," přidal záložník Sevilly Aleix Vidal.

Největší zastoupení v osudí měla Itálie s pěti celky, což se v této fázi evropských pohárů stalo teprve podruhé v historii - podobně na tom bylo v sezoně 1979/80 tehdejší Západní Německo.  Proti sobě nastoupí Fiorentina s AS Řím, jeden z trojice neporažených celků v soutěži Inter Milán si zahraje s Wolfsburgem.

"Čekají nás těžké zápasy. Dostali jsme druhý tým německé ligy, který si navíc nedávno poradil 4:1 s Bayernem Mnichov," prohlásil trenér Interu Roberto Mancini. Ve prospěch Nerazzurri však hovoří špatná bilance Wolfsburgu, který ještě soupeře z Itálie nikdy neporazil (1 remíza, 2 prohry). 

Los rozhodl také o tom, že Dněpr Dněpropetrovsk, kde působí Češi Jan Laštůvka s Ondřejem Mazuchem, si zahraje s Ajaxem. FC Turín čeká Zenit Petrohrad, Neapol vyzve jiný ruský celek Dynamo Moskva, které do osmifinále prošlo poprvé od roku 1996. O ukončení černé série usiluje i Neapol, protože do čtvrtfinále postoupila naposledy v sezoně 1988/89, kdy tehdejší Pohár UEFA vyhrála.

"Známe sílu Dynama a moc dobře víme, že vyhrálo skupinu se stoprocentní bilancí," uvedl trenér Neapole Rafael Benítez. "Těžší los jsme dostat nemohli. Neapol sice nezačala sezonu moc dobře, teď má ale oslnivou formu," přidal kouč moskevského celku Stanislav Čerčesov. 

Zbývající dvojice pro osmifinále, jehož první zápasy se odehrají 12. března a odvety o týden později, tvoří Everton - Dynamo Kyjev a Club Bruggy - Besiktas Istanbul, který však zraněného českého stopera Tomáše Sivoka na soupisku pro evropské poháry nezařadil.

Los osmifinále Evropské ligy (první zápasy 12. března, odvety 19. března):

Everton - Dynamo Kyjev, Dněpr Dněpropetrovsk - Ajax Amsterodam, Zenit Petrohrad - FC Turín, Wolfsburg - Inter Milán, Villarreal - Sevilla, Neapol - Dynamo Moskva, Club Bruggy - Besiktas Istanbul, Fiorentina - AS Řím. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články