Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Startuje Evropská liga, Besiktas si chce vyšlápnout na Liverpool

Praha – Po Lize mistrů vstupuje do play-off Evropská liga. V jarní části méně prestižního z evropských pohárů se představí i trojice českých fotbalistů - Bern s Janem Lecjaksem na úvod vyzve Everton, zatímco Dněpropetrovsk s dvojicí Jan Laštůvka, Ondřej Mazuch čeká Olympiacos Pireus. Do atraktivního duelu Besiktase s Liverpoolem nezasáhne Tomáš Sivok, kterého turecký celek nezařadil na soupisku. Utkání Liverpool – Besiktas sledujte od 20:45 na ČT sport a našem webu, z duelu AS Řím – Feyenoord, který startuje v 18:45, vám přineseme na webu podrobnou on-line reportáž.

Mario Balotelli (uprostřed) slaví se svými spoluhráči z Liverpoolu vstřelený gól
zdroj: ISIFA/EPA/ autor: PETER POWELL

Besiktas nastoupí na hřišti Liverpoolu, se kterým v roce 2007 utrpěl debakl 0:8. To je dosud nejtěžší porážka tureckého klubu na evropské scéně a současně jde také o nejvyšší prohru v hlavní fázi Ligy mistrů v historii. Do zápasu nezasáhne český stoper Sivok, který se kvůli vleklým zdravotním problémům nevešel na pohárovou soupisku.

"Pokud se nemýlím, tak Liverpool z posledních šestnácti zápasů prohrál jediný," řekl trenér Besiktase Slaven Bilič. "Takže soupeř je ve formě, ale přesto si myslím, že máme velkou šanci postoupit," přidal chorvatský kouč, který v minulosti jako hráč nastupoval za městského rivala Liverpoolu Everton.

Bern postoupil ze základní skupiny do vyřazovacích bojů na úkor pražské Sparty a proti Evertonu budou Young Boys hájit sedmizápasovou domácí neporazitelnost na pohárové scéně. V této sezoně Evropské ligy navíc mají po pěti utkáních na Stade de Suisse impozantní skóre 13:1.

Dněpr usiluje o první osmifinálovou účast a bilance Olympiacosu s ukrajinskými celky mu hraje do karet. Řekové totiž z devíti zápasů vyhráli jen dva. Další dvojice pro druhé kolo Evropské ligy tvoří například Celtic Glasgow s Interem Milán, Tottenham - Fiorentina nebo AS Řím - Feyenoord Rotterdam. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články