Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lecjaks: Sparta má větší kvalitu než Slovan Bratislava

Praha - Young Boys Bern si podle českého obránce Jana Lecjakse prohráli zápas na Spartě (1:3) sami už v prvním poločase, ve kterém byli hodně pasivní a dostali dvě branky. Čtyřiadvacetiletý fotbalista sice uznal kvalitu Pražanů, ale věří, že švýcarský tým nad nimi dokáže v domácím prostředí zvítězit. 

Jan Lecjaks v zápase se Spartou
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Nepovedl se nám první poločas, Sparta byla lepší," řekl Lecjaks. "Nechtěli jsme to hned od začátku otevírat. Chtěli jsme si na Spartu počkat a jít do rychlých protiútoků, ale moc se nám to nedařilo. První půlku jsme hodně ztráceli balony, byl tam stálý tlak Sparty a špatně jsme to vyhodnotili," doplnil krajní bek či záložník.

Young Boys se po změně stran zlepšili a v 52. minutě Guillaume Hoarau snížil. "Druhou půlku jsme je vyrovnali a dali jsme gól, který nám pomohl. Ke konci zápasu jsme to museli otevřít a Sparta toho využila a dala třetí gól," připomněl Lecjaks. "Chybělo drobet štěstíčka a mohli jsme uhrát třeba remízu," přidal někdejší mládežnický reprezentant.

Ani na čtvrtý pokus nezlomil své sparťanské prokletí. Na Letné nedokázal zvítězit jako hráč Plzně a chuť si nespravil ani s Bernem. "Zakleté to není. Prostě jsem tady ještě nevyhrál. Jednou třeba přijde čas, kdy tu vyhraju. Jelikož s Bernem máme každý rok ambice hrát evropské poháry stejně jako Sparta, tak se tu můžeme znovu potkat," uvažoval Lecjaks.

Jeho tým v druhém kole Evropské ligy nenavázal na úvodní jasnou výhru 5:0 nad Slovanem Bratislava a Sparta se na něj v tabulce skupiny I dotáhla. "Sparta hrála doma, Slovan venku, takže určitě jiná taktika. Ale bylo vidět i na hráčích Sparty, že mají větší kvalitu," ocenil Lecjaks.

"Zatím to komplikace pro nás není. Máme před sebou čtyři důležité zápasy, takže je ještě všechno otevřené. Myslím, že po tomhle zápase budeme vědět, jak Sparta hraje, a dáme si na to doma pozor. Doufám, že tam vyhrajeme," dodal bývalý obránce Anderlechtu Brusel či norské Valerengy. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta Praha - Young Boys Bern
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články