Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Vacek: Herní styl Neapole by nám měl sedět. Máme sílu vyhrát

Praha – Spartu již ve čtvrtek čeká vstup do Evropské ligy a hned bude čelit nejtěžšímu soupeři ze skupiny – italské Neapoli. Záložník Kamil Vacek si v dresu Chieva, kde působil, dvakrát proti Neapoli zahrál, a proto ví, co by na Italy mělo platit. "Nechtěl bych to zakřiknout, ale myslím, že herní styl Neapole by nám mohl sedět, " doufá Vacek. Přímý přeno utkání sledujte ve čtvrtek 18. 9. od 20:45 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Vacek: Hlavně musíme hrát ze zabezpečené obrany

"Vždycky to byly vyrovnané zápasy, protože jsme dobře bránili a s tím měla Neapol vždycky problémy," řekl Vacek, který v Chievu působil necelé tři roky. Sparťanský záložník věří, že by herní styl letenských mohl na Neapol platit. "Když budeme zkonsolidovaní a nebudeme je pouštět do brejků, které mají hrozně rychlé, tak by nám zápas mohl vyjít. Sílu na to máme," prohlásil.

"Neapol je obrovsky silná v přechodové fázi. Na to spoléhají a většinou mají problémy, když proti nim hraje někdo ze zabezpečené obrany a oni se do toho nemohou dostat. To je návod, jak bychom se s tím měli vypořádat," upřesnil Vacek.

Jednou hrál málo, podruhé dostal červenou

Proti Neapoli odehrál Vacek poprvé 15 a podruhé 78 minut. V prvním případě Chievo prohrálo 0:2, pak 0:1. "Napoprvé to byl dobrý zápas, protože za těch pár minut jsem se dostal do dvou šancí. Podruhé to bylo horší, protože jsem dostal zatím jedinou červenou kartu v kariéře, tak to radši zaklepu. V závěru jsme potom dostali gól a prohráli jsme, ale za výkon nás tehdy všichni chválili," vzpomínal.

Právě s veronským klubem Neapol ztratila i o víkendu v Serii A, když nečekaně doma prohrála 0:1. "Co jsem viděl, byl typický zápas. Chievo bránilo, Neapol byla jednoznačně lepší, ale nedokázala míč dotlačit do branky. A navíc nedala ani penaltu," přidal Vacek, který nedělní utkání probíral po telefonu i s bývalými spoluhráči.

"Jsem v kontaktu například s Boštjanem Cesarem," uvedl. "A co kluci říkali, tak v Neapoli je teď vyhrocená atmosféra, protože nejsou zvyklí ztrácet takové zápasy. Všichni jsou pod tlakem, takže i když v Itálii neberou Evropskou ligu moc vážně, tak proti nám určitě nastoupí v nejsilnější sestavě, aby porážku odčinili. Čeká nás těžší zápas než obvykle," dodal. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články