Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Plzeň i Liberec budou v předkolech nasazeni

Praha - Fotbalisté Plzně i Liberce mají jistotu, že budou nasazeni ve všech předkolech Evropské ligy, do kterých se dostanou. Naopak třetí účastník této klubové soutěže Mladá Boleslav bude nasazena pouze v druhém předkole. 

Ilustrační foto

Plzeň a Liberec si zajistily dobrý koeficient a nasazení díky předchozím úspěchům v pohárech. Viktoria třikrát za sebou prošla do jarní fáze Evropské ligy, letos totéž dokázal i Liberec.

Slovan nyní do Evropské ligy vstoupí ve druhém předkole, tedy o předkolo dřív než Plzeň. Podle koeficientu bude třetím nejlepším mužstvem a z nenasazených soupeřů může dostat například slovenské celky Košice a Trnavu nebo chorvatský RNK Split.

Plzeň je ve třetím předkole podle koeficientu také třetím nejlepším týmem. Viktoria a Slovan mohou ve třetím předkole narazit například na nizozemský Groningen, nepříjemný rumunský Petrolul Ploješť či turecký Sivasspor s Čechem Jakubem Navrátilem, kterému ale hrozí vyřazení z pohárů kvůli možné korupci. Plzeň by si také mohla zopakovat loňský souboj s Željezničarem Sarajevo z předkola Ligy mistrů.


V posledním čtvrtém předkole Evropské ligy by oběma českým nasazeným klubům hrozili už někteří těžší soupeři. Mezi nenasazenými by mohl figurovat například francouzský St. Etienne, belgický Lokeren či ruské celky Dinamo Moskva, FK Krasnodar a Rostov. Bude ale ještě záležet na tom, jak si týmy povedou v předchozích předkolech.

Sparta, jediný český zástupce v kvalifikaci Ligy mistrů, ještě musí počkat na výsledek opakovaného utkání kyperské ligy mezi AEL Limassol a Apoelem Nikósie. Pokud by ze zápasu vyšel příznivěji Limassol, bude Sparta jistě mezi elitními pěti týmy ve čtvrtém předkole mistrovské části LM.

Český mistr však má jistotu, že bude nasazen ve druhém a v případném třetím předkole. Pražané navíc mohou být nasazeni i v případě, že některý z favoritů vypadne v předešlých předkolech. Ve třetím předkole mohou Letenští narazit na Legii Varšava, Slovan Bratislava, HJK Helsinky či Crvenou Zvezdu Bělehrad.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články