Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Sevilla si v poslední minutě zařídila postup do finále

Valencia - Fotbalisté Sevilly postupují do finále Evropské ligy poté, co sice ve Valencii prohráli 1:3, avšak díky brance vstřelené na hřišti soupeře a výhře z vlastního hřiště 2:0 jim to k postupu stačilo. Sevilla přitom prohrávala už 0:3, avšak v 95. minutě ji hlavička Mbiy poslala do finále, ve kterém se postaví lisabonské Benfice. Utkání jsme sledovali v podrobném on-line přenosu.

Sevilla postoupila do finále Evropské ligy
zdroj: ČTK/EFE autor: Kai Forsterling

Valencia už v úvodních 26 minutách dokázala vymazat dvoubrankovou ztrátu z prvního zápasu. Domácí nejprve poslal do vedení Feghúli a o chvíli později si Beto srazil do branky od břevna odraženou střelu Jonase.

Když po přestávce přidal třetí branku Mathieu, měla Valencia na dosah další velký obrat. Už ve čtvrtfinále proti Basileji totiž smazala prohru 0:3 z prvního zápasu domácí pětibrankovou kanonádou.

Ve čtvrté minutě nastavení se však trefil hlavou Mbia a bylo po obratu, protože branka ze soupeřova hřiště posunula do finále Sevillu. Ta bude usilovat o třetí triumf v Evropské lize, což se dosud povedlo jen třem klubům - Juventusu, Liverpoolu a Interu Milán.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Valencia – Sevilla

Valencie - FC Sevilla 3:1 (2:0)

Branky: 14. Feghúli, 26. vlastní Beto, 69. Mathieu - 90.+4 Mbia. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.). ŽK: Diego Alves, Bernat, Feghúli, Mathieu - Carrico. Diváci: 34.000. První zápas: 0:2, postoupila Sevilla.

Valencie: Diego Alves - J. Pereira, R. Costa, Mathieu, Bernat - Feghúli, Parejo (78. Fuego), Keita, Piatti (61. Cartabia) - Vargas, Jonas (85. Barragán). Trenér: Pizzi.

Sevilla: Beto - Coke, Fazio, Pareja, Navarro - Vitolo, Mbia, Rakitič, Carrico, Reyes (79. Marin) - Bacca (66. Gameiro). Trenér: Emery.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články