Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Koho čeká Plzeň a Liberec? Neapol, Benfica či Tottenham

Praha - Fotbalisté Plzně a Liberce mohou v 1. kole vyřazovací fáze Evropské ligy narazit na slavné týmy Neapol, Benfiku Lisabon, Valencii, Tottenham či na Šachtar Doněck s Tomášem Hübschmanem, Frankfurt s Václavem Kadlecem nebo PAOK Soluň s Tomášem Necidem. Pondělní losování jim však může přisoudit také méně atraktivní, ovšem přijatelnější soupeře jako Ludogorec Razgrad či Genk. Z losování 1. kola a osmifinále, které se uskuteční v pondělí od 13:00, přinese náš web textovou on-line reportáž.

Plzeň i Liberec budou při losování mezi nenasazenými celky. Tentokrát se totiž nasazení neřídí koeficientem, ale umístěním ve skupinách. Liberec obsadil ve skupině Evropské ligy druhé místo za Sevillou, která je mezi nasazenými. Znovu však na Slovan podle pravidel narazit nemůže, ale může dostat Plzeň.

Viktoria se mezi nenasazenými celky objevila proto, že v Lize mistrů získala jen tři body a je nejhorší z osmi celků, které do Evropské ligy zamířily právě z Champions League. Mezi nasazené jde jen nejlepší čtveřice.

V té je mimo jiné Neapol, s níž se Plzeň utkala v prvním jarním kole Evropské ligy před rokem a senzačně postoupila po výhrách 3:0 a 2:0. Nyní si mohou souboj zopakovat. Ve hře je i druhý italský celek Fiorentina.

Plzeň si může také vyzkoušet již třetího tureckého soupeře, když po Besiktasi a Fenerbahce může stejně jako Liberec narazit na Trabzonspor. Na české kluby číhá také v posledních letech v Evropě úspěšná Basilej, Salcburk, neatraktivní, ale nebezpečná Kazaň či Lyon, který je v poslední době na ústupu ze slávy.

Je nám líto, video expirovalo.
Na koho může Liberec a Plzeň narazit dál v EL?
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články