Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Liberec odcestoval do Sevilly porvat se o první místo

Praha - Hráči Slovanu Liberec odcestovali k odvetě do Sevilly v dobré náladě a v situaci, kterou by asi sami před začátkem Evropské ligy nečekali. Podle tabulky skupiny H to bude ve Španělsku souboj o průběžné první místo. Sevilla má sedm bodů, Liberec o dva méně. Utkání Liberec-Sevilla bude náš web sledovat ve čtvrtek od 21:05 v podrobném on-line přenosu. Duel Estoril-Freiburg nabídne ČT sport a náš web živě.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec zamířil do Sevilly

"Sevilla je lídr skupiny, naše zápasy o postup dál budou hlavně s Freiburgem a v Estorilu," řekl trenér Jaroslav Šilhavý. O víkendu Liberec doma překvapivě ztratil body se Znojmem za remízu 0:0. A právě málo produktivní útok by chtěl Slovan zlepšit. "Musíme zkvalitnit koncovku," uvedl záložník David Pavelka.

Trenér Sevilly Unai Emery věří, že je v silách jeho hráčů získat tři body. Právě duel se Slovanem by podle španělského kouče mohl tým nastartovat a zlomit k lepšímu zatím nepříliš vydařenou sezonu.

Sevilla ve španělské lize prohrála poslední dva zápasy a zvlášť domácí porážka 0:1 s Celtou Vigo, po které je v tabulce až čtrnáctá, rozzlobila fanoušky. "Není lepší příležitost, než tuto sérii ukončit. Vítězstvím bychom si zajistili výbornou pozici ve skupině, a navíc bychom poslední zápasy částečně odčinili," uvedl Emery.

Proti Liberci prý Sevillu nečeká snadný zápas, ale Emery věří, že vítězství je v silách jeho hráčů. "Soupeř bude hrát ze zabezpečené obrany a vyrážet rychle dopředu, využívat svůj fyzický potenciál. Musíme se připravit tak, aby si nevypracovával takové šance, jako měl na domácím hřišti. To se nám povede jen tehdy, pokud budeme mít převahu a budeme rychle zastavovat jejich protiútoky," upozornil.

Dvojka Hroššo nervózní nebude 

Předloni v dresu Slovanu Bratislava vychytal ve skupině Evropské ligy Paris St. Germain, pak však jeho slibný rozlet zbrzdilo těžké zranění. Teď se slovenský brankář Lukáš Hroššo chystá na další vrchol kariéry. Jednička Přemysl Kovář bude totiž pykat za vyloučení v závěru prvního duelu.

Hroššo před dvěma týdny musel na posledních jedenáct minut zaskočit za vyloučeného Kováře a Liberec nakonec cennou výhru neudržel. "Bylo to těžší, ale musím být připravený, že z té pozice dvojky můžu naskočit. Bohužel jsem to štěstí při té situaci neměl. Ale to už je za mnou, budu se to teď snažit odčinit," řekl Hroššo.

Před čtrnácti dny měl roli o to těžší, že kvůli vážné zlomenině nohy, kterou si způsobil na začátku minulé sezony ještě v dresu Nitry po srážce s protihráčem, více než rok pořádně nechytal. "Snažil jsem se ten nešťastný moment vypustit z hlavy. Soustředil jsem se na to, abych se dal do kupy. Jsem šťastný, že je to za mnou, a teď už jen potřebuji praxi," líčil šestadvacetiletý Hroššo, který do Liberce přišel před touto sezonou.

Víctor Machín ze Sevilly dává vyrovnávací gól brankáři Liberce Lukáši Hroššovi
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Do zápasu v Seville už půjde v lepším rozpoložení, minulý týden se totiž rozchytal za juniorku a o víkendu si připsal čisté konto v lize proti Znojmu. "Určitě je to psychická pohoda. Dlouho jsem nechytal, tohle mi pomůže," pochvaloval si Hroššo. Zápas proti vítězi Poháru UEFA z let 2006 a 2007 pro něj bude zážitkem, nervózní ale nebude, protože podobně velké duely už zažil předloni v dresu Slovanu Bratislava. Ve dvou zápasech s PSG inkasoval jediný gól.

"Bude to asi něco podobného, oba dva jsou to kvalitní týmy. Doufám, že takové zápasy ještě budou přicházet, ať už v Liberci nebo případně někde jinde," prohlásil Hroššo. "Nervózní nebudu. Není to premiéra, to jsem rád. Budu se snažit maximálně koncentrovat, abych to zvládl bez sebemenší chybičky," doplnil.

Je mu ale jasné, že Liberec musí podat lepší výkon než proti Znojmu. "Věřím, že už jen ta atmosféra v Seville nás všechny vyburcuje a určitě to zvládneme," dodal Hroššo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články