Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Liberec chce prodloužit spanilou jízdu Evropou i ve Freiburgu

Freiburg – Málokdo jim věřil, přesto fotbalisté Liberce dokázali postoupit až do základní skupiny Evropské ligy, když na jejich štítě zůstalo vedle Skonto Riga a FC Curych také silné italské Udine. Slovan si ale přeje uspět také v hlavní soutěži, první možnost se mu naskýtá v německém Freiburgu, jehož barvy hájí trojice českých krajánků Pavel Krmaš, Václav Pilař a Vladimír Darida. Severočeši budou také usilovat o to, aby se přerušil čekání českého týmu na pohárovou výhru nad německým sokem, které trvá už osm let. Přímý přenos sledujte od 20:45 na ČT sport a našem webu.

Atraktivitu duelu ještě zvyšuje fakt, že barvy domácích hájí hned trio Čechů, ani jeden z nich se však nejspíš na hřišti neobjeví. Obránce Krmaš ztratil místo v základní sestavě a záložník Pilař se teprve dostává do plné zátěže po loňském vážném zranění kolena. Také nová posila pátého týmu minulého ročníku Bundesligy Darida ještě není zcela fit poté, co si minulé úterý při kvalifikačním duelu v Itálii vymknul kotník. "Spíš to vypadá, že nebudu připravený na zápas s Libercem ani na víkendový zápas v Bundeslize. Mrzí mě to, myslel jsem, že proti Liberci si odbudu premiéru," uvedl Darida.

Když Liberec v závěrečném předkole vypoklonkoval Udine, vládla pod Ještědem euforie. Slovan se může chlubit bilancí čtyř výher z posledních pěti pohárových zápasů, ale teď už se koncentruje na další výzvu. "Jak říká trenér, v pohárech jedeme na 300 procent, hodně nad plán. Ale ten náš zázrak bychom ještě rádi trochu vylepšili. Nejlepší by bylo, kdybychom dovezli nějaké body hned z Freiburgu," řekl gólman Přemysl Kovář, který v posledních čtyřech pohárových zápasech pokaždé inkasoval jednu branku.

Kapitán Radoslav Kováč se také nebojí, že by v týmu vládla nezdravá euforie. "To absolutně nehrozí. Víme, jak těžká práce nás ve skupině čeká. Ale v předkolech jsme nabrali velké zkušenosti, které snad teď zúročíme," přál si Kováč, který v pátek vyrovnávací brankou přispěl v závěru utkání k ligové remíze 1:1 s úřadujícím mistrem z Plzně. "Ale ve Freiburgu musíme být připravení od první minuty. Nestačilo by, kdybychom zase hráli až od druhé půle," připomněl Kováč vlažné začátky zápasů, tradiční to libereckou bolest v letošní sezoně.

Freiburg v pohárech startuje poprvé od sezony 2001/02. "Máme sílu na to, abychom postoupili ze skupiny. To je náš cíl," prohlásil útočník Mike Hanke. Svěřenci charizmatického kouče Christiana Streicha, který byl po minulé sezoně zvolen nejlepším bundesligovým trenérem, však nezažívají idylický vstup do nového ročníku. V pěti ligových kolech nasbírali jen dva body, krčí se na předposlední příčce a v sobotu podlehli také v Augsburgu.

"Pro nás to ale absolutně nic neznamená. Třeba s Bayernem nedávno hráli fantastický zápas," připomněl Šilhavý remízu 1:1 s obhájcem titulu a vítězem Ligy mistrů. "Je to tým s typickým německým projevem: veliká houževnatost, disciplinovanost a jízda od první do poslední minuty. Bude to trochu jiný zápas než třeba proti Udine, které spíše spoléhalo na individuality typu Di Nataleho," přemítal Šilhavý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články