Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Jablonec vyráží proti Seville za postupovým snem

Jablonec – Změnit klubovou historii touží fotbalisté Jablonce v závěrečném předkole Evropské ligy proti silnému Betisu Sevilla. Španělský celek vstupuje do dvojutkání jako velký favorit, Severočeši se ale dopředu nevzdávají a chtějí o premiérový postup do základní skupiny evropských pohárů zabojovat. "Jsme realisté, Betis je jasným favoritem, ale my neprodáme svoji kůži lacino. Chceme se o to porvat," řekl jablonecký trenér Roman Skuhravý před úvodním duelem na Střelnici. Přímý přenos vysílá od 17:50 ČT sport a náš web.

Sedmý tým uplynulé sezony španělské ligy, to je zatím asi nejsilnější celek, jakého kdy Jablonečtí v pohárech potkali. "Bude to nejtěžší soupeř, proti kterému jsem kdy hrál," řekl záložník Jan Kopic. "Španělská liga patří k nejlepším na světě, přesto věřím, že když podáme výkon na hranici svých sil, máme šanci postoupit," dodal jablonecký střelec, který se o víkendu blýskl v lize dvěma brankami do sítě Znojma.

Jinak ale Severočeši zažili hodně nepovedenou generálku. S nováčkem v divokém utkání remizovali 5:5, přestože chvíli před koncem vedli 5:3. Duel s Betisem ale podle nich bude úplně jiný. "Zápas se Znojmem jsme jednoznačně podcenili. Doufám, že nás to vrátí na zem, a věřím, že k zápasu s Betisem přistoupíme jinak," přeje si kapitán Karel Piták, který se střelecky prosadil v obou utkáních předešlého předkola proti norskému Strömsgodsetu.

Trenér Roman Skuhravý

Betis teprve o víkendu vstoupil do španělské ligy, hned na startu sezony ale poslal na sever Čech varování, protože na slavném stadionu Santiaga Bernabeua dlouho trápil Real Madrid. Nad jedním z nejlepších klubů světa vedl a podlehl mu 1:2 až gólem čtyři minuty před koncem. K hlavním oporám Betisu patří kapitán Nacho či útočník Rubén Castro. V posledních týdnech ho ale trápily zdravotní problémy a proti Realu nebyl ani na lavičce.

Tým z Andalusie se vrací do pohárů téměř po osmi letech a do Čech přiletěl s velkým sebevědomím. "Je to odměna za minulou sezonu. Chceme si to užít, ale do Jablonce jedeme pro výhru a příznivou pozici po odvetu," řekl před odletem do Prahy prezident klubu Miguel Guillén. "Doufám, že se nám poprvé povede vyprodat stadion. Kdyby diváci nepřišli ani teď, stojí za zamyšlení, jestli pak má smysl hrát takhle vysoko," uvedl Skuhravý.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Jablonec - Betis Sevilla
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články