Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Rychlý obrat Chelsea po poločase nasměroval Blues do finále Evropské ligy

Londýn - Chelsea se stala prvním finalistou Evropské ligy, v Amsterodamu se postaví Benfice Lisabon. V odvetném semifinálovém utkání si s problémy poradila s Basilejí, kterou porazila 3:1. Chelsea musela obracet nepříznivý stav zápasu, když se těsně před poločasovým hvizdem prosadil Mohamed Salah. Rychlý obrat domácích na začátku druhého poločasu však zajistil Chelsea druhé finále v evropských pohárech v řadě.

Radující se Torres
zdroj: EPA autor: GERRY PENNY

Chelsea, přemožitel pražské Sparty, rozhodla o svém postupu třemi góly během devíti minut po změně stran. Do poločasu ji outsider z Basileje trápil a viditelně toužil dosáhnout na první venkovní výhru v této sezoně Evropské ligy.

Nejprve sice trefil tyč Lampard, pak ovšem Basilej několikrát zahrozila a Čech si rozhodně nemohl stěžovat na nedostatek práce. V 39. minutě ještě proti Salahovi dobře vyběhl, už v nastavení první půle byl ale proti egyptskému křídlu bez šance a hosté nečekaně vedli. Po přestávce však Chelsea rázně odmítla překvapení a ukázala, proč doma neprohrála předchozích dvanáct pohárových zápasů.

Nejdříve pět minut po poločase dorazil Lampardovu střelu Torres a připsal si pátý gól v této sezoně Evropské ligy. O dvě minuty později z podobné akce uspěl i Moses a navázal na gól z prvního duelu, v 59. minutě pak definitivně rozhodl technickou střelou do šibenice Luiz.

Chelsea - Basilej 3:1 (0:1)

Branky: 50. Torres, 52. Moses, 59. Luiz - 45.+1 Salah. Rozhodčí: Eriksson (Švéd.). ŽK: Azpilicueta - Schär, Steinhöfer, Die. Diváci: 39 403. První zápas: 2:1, postoupila Chelsea.

Chelsea: Čech - Azpilicueta, Ivanovič, Cahill, Bertrand - Lampard, Luiz (82. Aké) - Ramires (66. Oscar), Hazard (75. Mata), Moses - Torres.
Basilej: Sommer - Steinhöfer, Schär, Sauro, Voser - El Není, Frei (75. Díaz), Die - Salah, Streller (62. Zoua), Stocker (62. Degen). 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články