Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Sparta finišuje s přípravou na Chelsea, Jarošík už trénuje s mužstvem

Praha - Poslední tři dny mají fotbalisté Sparty na to, aby se připravili na souboj s londýnskou Chelsea. V závěrečné fázi přípravy na dvojzápas Evropské ligy s týmem trénuje i klíčový obránce Jiří Jarošík. Jeho start je ale kvůli přetrvávajícím problémům se stehenním svalem téměř vyloučený. V brance Blues by přes zlomeninu malíčku neměl chybět jeho bývalý spoluhráč Petr Čech. Pro kouče Vítězslava Lavičku, jehož tým ode dneška do středy bude trénovat jednofázově, tak zůstává největším dilematem složení obranné čtveřice. Úvodní utkání play-off Evropské ligy můžete sledovat na ČT sport i našem webu ve čtvrtek od 18:55.

Fotbalisté Sparty
zdroj: isifa/vlp autor: Martin Divíšek

Jarošík, který v zimní přestávce nezasáhl ani do jednoho z přípravných zápasů, podle všeho o dvojzápas s londýnským velkoklubem přijde. Byť se v posledních dnech při trénincích připojil ke spoluhráčům.

"Jirka nadále podstupuje léčbu, trenéři s ním i s lékaři jeho zdravotní stav důkladně konzultují. Jak už avizoval trenér Lavička, Jirkova současná příprava směruje k celé jarní části sezony. A od toho se bude postupovat i s ohledem na jeho případnou nominaci na zápasy proti Chelsea," řekl mluvčí Sparty Ondřej Kasík. Ohrožený je prý také start záložníka Tomáše Přikryla, jehož limitují problémy s kolenem.

Lavička řeší složení stoperské dvojice

Trenér Lavička, který společně s asistentem Zdeňkem Svobodou osobně sledoval sobotní ligovou výhru Chelsea nad Wiganem v poměru 4:1, řeší v obraně několik možných variant jejího uskupení. Ve středu defenzivy mohou nastoupit Ondřej Švejdík, Tomáš Zápotočný a Mario Holek. Zápotočný ale připadá v úvahu i na pravý kraj obrany, kde má konkurenci v podobě Vlastimila Vidličky.

Lavička rébus bude řešit v nejbližších dnech. Sparťané dnes, v úterý i ve středu budou mít jednofázovou přípravu. S ohledem na současné mrazivé počasí v české metropoli trenéři Sparty přesunuli začátek pondělní a úterní přípravy na poledne, aby zmrzlý povrch tréninkového hřiště alespoň částečně "povolil". V úterý sparťané budou mít taktickou přípravu a na videu si také prohlédnou hru Chelsea.

Asistent Svoboda: Strach nemáme, ale celá záloha má formu

Lavička s asistentem Zdeňkem Svobodou si poslední utkání o víkendu nenechali ujít a naživo tak sledovali, jak díky drtivému závěru vyprovodila Wigan. "V zápase sice byl úsek, kdy nebylo úplně rozhodnuto o výsledku, ale na konci se Chelsea povedly dva smrtící údery a všichni byli spokojení. Výhra 4:1 může vypadat varovně, ale my strach nemáme. Musíme se dívat i na to, jak se zápas vyvíjel," řekl Svoboda.

"Wigan pár příležitostí měl, docela hrozil z křídelních prostorů. Chelsea je naopak velmi silná ve středu pole - v defenzivní i ofenzivní fázi hry. Ale my doufáme, že Chelsea dokážeme způsobit víc problémů než Wigan," uvedl Svoboda.

Svým výkonem na něj zapůsobila celá záložní řada Chelsea. "Co hráč, to pojem. V poslední době třeba Chelsea nemá úplně ustálené výsledky a občas mají výpadek, ale jejich principy a styl hry se nemění. My budeme zvědaví i na to, jaká sestava proti nám vyběhne. Mají iks variant a vždycky to je velká kvalita," prohlásil Svoboda.

Zamlouvalo se mu hlavně představení záložníka Franka Lamparda - hrající legendy Chelsea, který ale možná po sezoně klub opustí. Lampard však podle Svobody i v sobotu dokázal, že v posledních týdnech chytil skvělou formu. A právě Lampard v 87. minutě vstřelil uklidňující třetí branku.

"Lampard je teď ve fazóně, odehrál další skvělý zápas. Hodně zrychluje hru, dává míče z prvního nebo druhého doteku. A také je velmi efektivní," vypočítal Svoboda. Lampardovi prý skvěle sekundoval i další středopolař Eden Hazard, další ze sobotních úspěšných střelců. "Čeští fanoušci třeba Hazarda ještě nemají tak načteného, ale je to hodně zajímavý hráč. Skvělý technik, hbitý, celý zápas aktivní. A velmi nebezpečný ve hře jeden na jednoho," upozornil Svoboda.

Své si však prý odehrál i Čech, byť se do poslední chvíle nevědělo, zda si s pochroumaným malíčkem troufne do brány. "Petr je takový profík, že by si nevzal na triko, kdyby svým startem něco riskoval. I teď odchytal dobrý zápas. Jednu velmi dobrou šanci chytil, při inkasované brance to měl těžké, protože si útočník zaběhl za obranu, a kdyby do něj Petr vletěl, mohl být vyloučený," dodal asistent sparťanského kouče.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články