Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Liverpool udolal Udine a postupuje, Kozák skóroval za Lazio

Udine – I díky brance útočníka Libora Kozáka zdolali fotbalisté Lazia Řím v Evropské lize Maribor 4:1 a ve skupině J si zajistili postup z první příčky. Liverpool si pokračování v soutěži vybojoval výhrou 1:0 nad Udine. O postup připravil ve skupině A zásluhou lepší vzájemné bilance Young Boys Bern s Janem Leckjaksem. Stuttgart překvapivě prohrál 0:1 s Molde, ale ke druhému místu mu na dálku pomohla Steaua Bukurešť.

Fotbalisté Liverpoolu slaví postup
zdroj: Getty Images

Český reprezentant Kozák otevřel skóre utkání v Mariboru v 16. minutě, kdy přehodil brankáře Handanoviče po přihrávce za obranu od Edersona. Po třetí brance v tomto ročníku soutěže přidal o několik chvil později i žlutou kartu. Lazio si pohodlným triumfem pohlídalo první příčku před Tottenhamem, který vyhrál vzájemný duel o postup nad Panathinaikosem 3:1.

Young Boys s Lecjaksem na lavičce sice proti už jistě postupující Machačkale přišli v nastavení první půle o vedení, díky střelám Costanza a Gonzáleze ale vyhráli 3:1. Na dálku jim však nepomohlo Udine, které doma s Liverpoolem inkasovalo už ve 23. minutě a čtvrtou porážku v řadě neodvrátilo.

Liverpool poslala do další fáze především divoká výhra 5:3 nad bernským týmem z prvního kola základních skupin, doma s Young Boys totiž před čtrnácti dny remizoval 2:2.

Nasazení budou: Plzeň, Chelsea, Kluž, Olympiakos Pireus, Benfica Lisabon, Liverpool, Fenerbahce, Bordeaux, Steaua Bukurešť, Dněpropetrovsk, Kazaň, Charkov, Lyon, Lazio, Hannover a Genk.

Nenasazení: Sparta, Petrohrad, Borisov, Dynamo Kyjev, Ajax Amsterdam, Anži Machačkala, Mönchengladbach, Newcastle, Stuttgart, Neapol, Inter Milán, Leverkusen, Atlético Madrid, Tottenham, Levante a Basilej.

Platí, že na sebe nemohou narazit kluby z jedné země a také týmy, které hrály v jedné základní skupině. 

Nejotevřenější situace byla před závěrečným kolem ve skupině E, která jako jediná neměla ani jednoho jistého postupujícího. Hráči FC Kodaň mohli předstihnout Steauu Bukurešť, pokud by ji v přímém souboji porazili. Stačili však jen tři minuty před koncem vyrovnat na 1:1. V tabulce sice dostihli osmibodový Stuttgart, který překvapivě prohrál 0:1 s Molde, vinou horší vzájemné bilance ale zůstali třetí.

Utkání mezi Sportingem Lisabon a Videotonem Székesfehérvár bylo kvůli podmáčenému trávníku přeloženo na pátek, příliš velký náboj mít ale nebude. Druhé místo si totiž remízou 0:0 na hřišti prvního Genk zajistila Basilej, za kterou hraje Radoslav Kováč, a oba týmy jsou již bez šance na postup.

Suverénním výkonem potvrdil postup z prvního místa skupiny F Dněpr Dněpropetrovsk, který zdolal AIK Stockholm 4:0. Brankář Jan Laštůvka si připsal druhé čisté konto v hlavní fázi soutěže, v základní sestavě vítězů si zahrál i obránce Ondřej Mazuch.

Bordeaux si v přímém souboji o první místo ve skupině D poradilo i bez Jaroslava Plašila s Newcastlem 2:0. V "plzeňské" skupině B si první výhru připsal Hapoel Tel Aviv, který zdolal doma Coimbru 2:0. Naopak ve "sparťanské" skupině I zůstala bez výhry Kirjat Šmona po porážce 0:2 s prvním Lyonem.

Young Boys Bern - Machačkala 3:1 (1:1)Udine - Liverpool 0:1 (0:1)Hapoel Tel Aviv - Coimbra 2:0 (0:0)Fenerbahce Istanbul - Mönchengladbach 0:3 (0:2)AEL Limassol - Marseille 3:0 (1:0)Bordeaux - Newcastle 2:0 (1:0)Marítimo - FC Bruggy 2:1 (1:0)FC Kodaň - Steaua Bukurešť 1:1 (0:0)Stuttgart - Molde 0:1 (0:1)Neapol - PSV Eindhoven 1:3 (1:2)Dněpropetrovsk - AIK Stockholm 4:0 (2:0)Partizan Bělehrad - Kazaň 1:1 (0:0)Inter Milán - Neftči Baku 2:2 (1:0)Lyon - Hapoel Kirjat Šmona 2:0 (1:0)Maribor - Lazio Řím 1:4 (0:3)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články