Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nesmím se bát, tvrdí před EL Kadlec. Nastoupí proti Bilbau?

Bilbao/Praha - Na začátku listopadu absolvoval operaci zlomené čelní kosti a bál se dlouhé pauzy. Útočník fotbalové Sparty Václav Kadlec ale možná už zítra v posledním zápase kalendářního roku zkompletuje senzační a rychlý návrat na hřiště. Sní o tom, že se speciální karbonovou maskou dostane šanci alespoň jako střídající hráč v duelu Evropské ligy v Bilbau.

Václav Kadlec trénuje se Spartou
zdroj: www.sparta.cz autor: AC Sparta Praha

"Po čtyřech týdnech by měla být kost srostlá, takže se nebojím. Nesmím se bát," citoval Kadlece web Sparty před dnešním odletem do Španělska. Ještě než dvacetiletý útočník vyrazil se spoluhráči na letiště, musel absolvovat speciální vyšetření. To mělo vyloučit možné komplikace po zranění hlavy spojené se změnami tlaku při leteckém přesunu. A Kadlec od lékařů dostal svolení, čímž padla poslední překážka cestovat na jih Evropy.

"Sedl jsem si do místnosti, ve které se postupně měnil tlak. Nejdřív jsme jakoby vystoupali do výšky čtyř tisíc metrů a pak jsme rychle padali - kdyby náhodou. Hlava mě z toho nebolela, takže dobrý," vyprávěl Kadlec. "Bylo to v pohodě, žádné problémy jsem necítil. Tedy kromě mé klasiky - bolely mě uši," popsal Kadlec, který si zlomeninu čelní kosti přivodil 3. listopadu při ligovém utkání v Mladé Boleslavi po střetu s Martinem Nešporem.

Kadlec svůj možný start ve čtvrtečním utkání nevnímá jako riziko. Strach prý na hřišti neměl ani při trénincích. "Vůbec nic takového tam není. Netrénoval jsem jen čtrnáct dní, takže to nebyl žádný dlouhý výpadek. Neberu to jako něco zásadního," řekl Kadlec. Omezení necítí ani ve chvílích, kdy má s karbonovou maskou na obličeji, chránící operované místo na čele nad kořenem nosu, hlavičkovat.

"Žádnou velkou hlavičku jsem ještě nedal, ale když mi letí balon na hlavu, neuhnu. Nedostal jsem do toho ani žádnou velkou ránu, ale když mě někdo bouchl třeba loktem, nic jsem necítil," líčil Kadlec. Limitován je prý částečně jen tím, že při hlavičkování se míč od masky málo odráží. "Maska míč ztlumí, takže neletí daleko. Určitě to není žádná výhoda. Ale třeba při orientaci nemám žádný problém," dodal Kadlec.

Je nám líto, video expirovalo.
Kadlec odletěl se Spartou do Španělska

Ten už přes týden naplno trénuje se sparťanským týmem, rád by stihnul rozlučku s letošním rokem v Bilbau. "V základní sestavě zřejmě nebude, ale vidíme na něm obrovskou touhu hrát. K zápasu bude připraven," naznačil kouč Vítězslav Lavička, že Kadlece možná využije jako střídajícího žolíka.

Kadlec by se na hřišti minulého finalisty Evropské ligy rád představil a případnému nasazení se vůbec nebrání. "Já z toho mám pocit dobrý, takže bude spíš záležet na trenérovi. A pokud mi to pan rozhodčí dovolí, budu hrát s maskou," řekl Kadlec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články