Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Nechceme předčasně slavit, mírní nadšení trenér Sparty

Praha - "Dvojzápas se Šmonou bude rozhodující. To jsme věděli. Udělali jsme důležitý krok, nechci ale předčasně slavit." Těmito slovy mírnil sparťanský trenér Vítězslav Lavička nadšení po důležité výhře proti izraelské Šmoně. Klíčem k výhře byly dle něj dva góly v úvodní desetiminutovce.

Když se do desáté minuty střelecky prosadili Krejčí s Kadlecem, překonalo to i Lavičkovy představy. "Vstup do zápasu jsme měli velmi dobrý. Ale nebylo to jen o těch vstřelených gólech. Celkově jsme byli aktivní a z toho pramenily naše šance. I třetí branka těsně před poločasem pro nás byla velmi důležitá," zmínil Lavička na tiskové konferenci třetí trefu stopera Švejdíka ze 44. minuty.

Sparťanský trenér v žertu hovořil o tom, že Pražany ve středu namotivovalo společné sledování zápasu Dortmundu s Realem Madrid, který skončil výhrou německého týmu 2:1. "Dívali jsme se na zápas na soustředění a byla to skvělá ukázka moderního fotbalu. Chtěli jsme se tomu přiblížit a v prvním poločase se nám to dnes i podařilo," pochvaloval si Lavička, jakou inspiraci si jeho hráči vzali z vystoupení Dortmundu v duelu Ligy mistrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Šmona

Domácího trenéra dnes jen mírně zklamal konec zápasu, ve kterém Sparta ubrala z tempa a nechala soupeře i snížit. "Druhý poločas z naší strany už možná nebyl takový jako ten první. Nějaké šance jsme sice měli, ale po jedné chybě v defenzivě jsme inkasovali. Každopádně jsme hlavně hodně rádi za cenné a důležité vítězství," prohlásil Lavička.

Tuší, že pokud Sparta za dva týdny podobně zvládne i odvetu v Izraeli, může se ještě víc přiblížit vysněnému postupu do vyřazovací fáze. "Jsme si vědomi, že dvojzápas se Šmonou může být klíčem. Dnes jsme udělali důležitý krok, ale nechceme ještě předčasně slavit. Po zápase v Izraeli budeme chytřejší," uvedl Lavička, jehož mužstvo ve druhé části skupiny po duelu na izraelské půdě čeká ještě domácí souboj s dosud suverénním Lyonem a nakonec výjezd do Bilbaa.

Jak byl Lavička unešený z nástupu Sparty, kouč Šmony Bachar při vzpomínce na úvod utkání nevycházel z údivu. "Je těžké k tomu něco říkat, když deset minut změní veškerou přípravu a také morálku hráčů. Hráli jsme až moc měkce, první poločas se nám celkově nepovedl. A s týmem kalibru Sparty za takové chyby platíte," posteskl si Bachar, který si dnes v pouhých 33 letech odbyl premiéru ve venkovním utkání evropských pohárů. A smutnil stejně jako před třemi týdny, kdy ve své premiéře musel vstřebat porážku 3:4 s Lyonem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články