Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Plzeň prohrála s Atlétikem Madrid v samotném závěru

Madrid - Fotbalisté Plzně v nezáživném zápase dlouho bránili nerozhodné skóre 0:0. Atlético sice dominovalo na míči, nedokázalo se však až na příležitosti v posledních deseti minutách dostat do jednoznačných příležitostí. Viktoria hrála ustrašeně, měla problém vykombinovat několik přihrávek za sebou, nicméně měla velkou šanci z Procházkova přímého kopu. V úplném závěru se pak skvěle trefil Rodríguez a Plzeň tak prohrála 0:1. Atlético vyhrálo v Evropské lize čtrnáctý zápas za sebou a vede skupinu B, Plzeň je se třemi body za domácí vítězství nad Coimbrou druhá.

David Limberský
zdroj: EPA autor: FRISCO GENTSCH

Madridský celek nastoupil především s náhradníky, z ideální sestavy byli na trávníku jen tři hráči. Přesto od začátku předváděl typický španělský fotbal s aktivním napadáním a rychlými krátkými přihrávkami na malém prostoru. Plzeň na to však byla dobře připravena a nenechávala se zatlačit hlouběji do obrany.

Domácí hráči sice byli viditelně rychlejší a technicky zdatnější, díky čemuž se dokázali individuálně prosadit, ovšem Západočeši týmovým pojetím jejich akce stíhali zastavovat. I když občas až na poslední chvíli, jako Limberský, který těsně před Diegem Costou odvrátil nebezpečný centr na zadní tyč.

Atlético Madrid - Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)

Branka: 90.+3 Rodríguez. Rozhodčí: Gautier - Annonier, Jeanne (všichni Fr.). ŽK: Gabi, Emre - Procházka. Diváci: 27.000.

Atlético: Asenjo - Kader (85. Saúl), Díaz, Pulido, Cisma - Gabi, Emre - Koke (64. Tiago), Rodríguez - Adrián, Diego Costa (61. Raúl García). Trenér: Simeone
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Ševinský, Čišovský, Limberský - Darida (90.+1 Hejda), Procházka - Rajtoral (89. Hora), Hanousek, Ďuriš - Bakoš (90.+4 Štípek). Trenér: Vrba.

Hráči Plzně ale dostáli svému slibu a pouštěli se odvážně i do útoku. Po Řezníkově centru se prodral k hlavičce Bakoš, ale stihl míč jen líznout a poslal ho vedle branky. Velmi nebezpečnou situaci pak vypracoval Hanousek, který ve vápně obral soupeře o míč, předkládal ho Bakošovi před prázdnou branku, ale Cisma na poslední chvíli míč před plzeňským útočníkem odkopl.

Také Atlético se s blížícím se koncem prvního poločasu tlačilo stále odvážněji do útoku. Jedinou přímou střelu na branku ale vyslal po rychlé kombinaci středem hřiště Koke, jenž Kozáčika nepřekvapil. To se povedlo Adriánovi, jehož nepovedený centr dopadl shora na břevno.

Pavel Vrba po zápase:

Plzeň přijela do Madridu s dílčím cílem vystřelit na branku a to se povedlo v 57. minutě. Procházka si stoupl k přímému kopu z 32 metrů a tvrdou ranou protáhl gólmana Asenja. Atlétiku se stále nedařilo překonat plzeňskou obranu, a tak trenér Simeone už po hodině hry poslal do hry dva zkušené záložníky Raúla Garcíu a Tiaga. Domácím to pomohlo zvýšit tlak. Plzeň už se v závěru hlavně bránila, nakonec to ale nestačilo. V nastavení Atlético zahrálo přímý kop nakrátko na Rodrígueze a ten se tvrdou ranou z 22 metrů trefil přesně k tyči.

"Možná některý hráč se mohl postavit blíž ke střelci. Nechali jsme volného hráče, ale trefil to úžasně. Byl to krásný gól, takové situace ve fotbale jsou," hodnotil po zápase Rodríguezův gól trenér plzeňských Vrba.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články