Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeň se pokusí ukončit vítěznou sérii Atlétika Madrid

Madrid - Fotbalisty Plzně čeká v duelu Evropské ligy hodně těžký úkol. Pokusit se bodovat na hřišti obhájce celkového triumfu Atlétika Madrid, které vyhrálo 13 předchozích duelů v soutěži. Navíc získalo Superpohár po výhře 4:1 nad Chelsea a ve španělské lize je jen dva body za vedoucí Barcelonou. Přímý přenos duelu sledujte od 21:05 na ČT sport a našem webu.

Sílu soupeře si plzeňští hráči dobře uvědomují, zároveň ale věří, že zúročí zkušenosti z loňské Ligy mistrů a silného protivníka se nezaleknou. "Myslím si, že patří mezi deset nejlepších týmů světa. Navíc mají výbornou formu, ukázal to i úvod španělské ligy, kdy vlastně ze sedmi kol šestkrát vyhráli a jen jednou remízovali," řekl obránce David Limberský.

Plzeň by mohla zkusit napodobit Zlín, který v roce 2004 v Poháru Intertoto Atlético na jeho hřišti porazil 2:0. Tehdy do kádru madridského celku patřil i současný trenér Diego Simeone. Plzni by mohlo pomoci, že Atlético zatím zřejmě staví Evropskou ligu na druhou kolej a soustředí se na domácí soutěž, kde chce vybojovat Ligu mistrů. V prvním utkání Evropské ligy s Hapoelem Tel Aviv udělalo oproti španělské lize řadu změn. A také přípravy na Plzeň se nezúčastnilo pět hráčů základní sestavy - Juanfran, Miranda, Felipe Luis, Arda Turan a Mario Suárez.

Kapitán Pavel Horváth: "Bude to těžké. Ale je to fotbal a stát se může cokoli. Když podáme výkon na hranici našich možností, můžeme uhrát výsledek, který by byl pro nás příjemný."

Nejistý je navíc start kanonýra Falcaa, který má problémy se stehenním svalem. "Pouštěl jsem hráčům ukázky Atlétika z ligy i z utkání proti Hapoelu, kde chybělo pět hráčů základní sestavy. Přesto jednoznačně vyhráli. Uvidíme, s čím vyrukují na nás. Každopádně jejich styl hry se měnit nebude," tuší trenér Pavel Vrba. "Je jedno, jestli bude hrát Pedro, nebo Pablo, pořád to bude Atlético," doplnil Horváth.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Plzeň - Atlético

Pokud by Falcao přeci jen nastoupil, museli by si plzeňští hráči dávat hodně velký pozor. Kolumbijský ostrostřelec totiž v této sezoně dal v šesti zápasech osm gólů a v Evropské lize má bilanci 31 zápasů a 30 gólů. "On je výjimečný a v současnosti je to jeden z nejlepších, ne-li nejlepší útočník světa. Ne nadarmo ho teď Chelsea chce za velké peníze. Je mu jedno, jestli zakončuje levou, pravou, hlavou," říká na adresu Falcaa Limberský.

Trenér Simeone však připouští, že Falcao je nenahraditelný. "Neřešíme, kdo ho nahradí, protože jeho nahradit nejde. Pokud ale nebude hrát, věřím, že ho zastoupíme jako tým. Právě týmová hra je naší hlavní silou," prohlásil.

Plzni bude chybět z ideální sestavy jen Daniel Kolář, který ještě není připraven po zlomenině nohy. Trenér Vrba tak má možnost výběru, komu dá šanci do prestižního utkání. "U mě nehraje nikdo za odměnu. Jedeme tam odvést svou práci, a ne si to užívat. Doufám, že předvedeme maximální výkon, který budou moci fanoušci ocenit, i pokud nebudeme bodovat," řekl Vrba. "Na tréninku jsme si něco na Atlético zkoušeli, zatím to moc nevycházelo, tak snad v utkání to bude lepší," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články