Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Lavička: Prohráli jsme s lepším týmem, ale se vztyčenou hlavou

Lyon (Francie) - Trenér sparťanských fotbalistů Vítězslav Lavička po úvodním utkání základní skupiny Evropské ligy v Lyonu připustil, že domácí Olympique zvítězil 2:1 zaslouženě. Potěšilo ho ale, že letenský tým dokázal za stavu 0:2 zdramatizovat vývoj a v závěru se snažil o vyrovnání. Zápas bere jako velkou zkušenost pro mladý pražský celek.

Lavička uznal, že Lyon byl většinu času aktivnější. "Hráli jsme proti soupeři, který měl celkově vyšší kvalitu. Domácí většinu času určovali tempo hry a zatlačili nás," uvedl. "První poločas však byla naše hra až na výjimky dobře organizovaná. V úvodu druhého poločasu domácí ještě víc vystupňovali tempo a pak přišla část, kdy jsme v krátkém rozmezí dvakrát inkasovali," konstatoval sparťanský trenér.

Měl radost, že jeho svěřenci poté nerezignovali a brankou střídajícího Ladislava Krejčího snížili. "Mám dobrý pocit, že kluci nesložili zbraně a po jedné vydařené akci jsme se hezkou brankou vrátili zpět do zápasu. Těší mě, že jsme v závěru i tak silný tým dokázali zejména po standardních situacích zatlačit, škoda, že se nám nepovedlo srovnat," litoval Lavička.

Vítězslav Lavička: "Prohráli jsme proti lepšímu soupeři, ale myslím, že to bylo se vztyčenou hlavou. Zejména závěr i jiné situace nám ukázaly, že máme na čem stavět do budoucna. Věřím, že tenhle zápas bude zejména pro naše mladé hráče dobrou lekcí a velkou zkušeností."

Pochvaloval si, jak se uvedl střídající Krejčí, který trochu překvapivě začal jen na lavičce. "Všichni víme, že Láďa naskakuje do hry po jeho zranění ramene. V Plzni nastoupil v základní sestavě a on i my jsme očekávali, že bude výraznější. Proto dnes dostal přednost na levé straně Přikryl. Nicméně Láďa dnes ukázal, že i v situaci, kdy přijde jako střídající hráč, dokáže oživit hru a střílet hezké góly," dodal Lavička.

Rovněž Krejčí bral zápas jako velkou lekci a zkušenost. "Bránili jsme se, oni drželi víc balon, což jsme čekali. Byl to hodně těžký zápas a jsem rád, že jsme ho hráli. Člověk určitě těmito zápasy hodně roste," dodal Krejčí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články